Savršene obrve: Potrebno je malo pažnje

Jedna od najvećih grešaka koje čine žene sa tankim i svijetlim obrvama je što ih boje s pretamnim olovkama ili nanose previše boje, što dovodi baš do suprotnog efekta.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2011. 15:15h

Koliko brige zaista vodite o svojim obrvama? Jesu li vam one samo usputno zlo koje morate silom prilika da održavate ili u njih polažete više pažnje? Bez obzira koji ste tip žene, činjenica je da lijepe obrve uljepšavaju vaše lice, posebno oči.

U obrvama i njihovom održavanju i formiranju u suštini nema mnogo mudrosti, a ono o čemu biste zaista morale da vodite računa je da ne izgledaju poput gusjenica ili pak da se ne svode na tanku crtu. Bilo koji oblik obrva imate, one mogu da se urede tako da dobiju svoj najbolji mogući izgled, piše "Lepota i Zdravlje". Evo savjeta kako da održavate lijepe i njegovane obrve.

Redovno održavanje

Ukoliko ste zadovoljne vašim obrvama, sve što vam je potrebno je da ih redovno održavate, odnosno čupati višak dlačica, što vam ne oduzima previše vremena. Ukoliko ih predugo pustite bez održavanja, sami sebi ćete zagorčati život jer ćete svaki put ponovno morati da ih oblikujete, a tu se onda mogu javiti greške, što na kraju može biti vrlo loš rezultat.

Profesionalne ruke

Ukoliko nijeste sigurne u svoje vještine čupanja obrva, posebno njihovog oblikovanja, posjetite kozmetički salon, gdje će vam osobe koje su obučene za to srediti obrve. Posebno to preporučujemo ženama koje su, na primjer, izrazite dešnjakinje, što znači da im je veliki problem čupanje lijeve obrve i obrnuto. Nakon što uredite svoje obrve u salonu, sve što treba je da održavate oblik obrva redovnim čupanjem nanovo izraslih dlačica. Uvijek možete svakih nekoliko mjeseci ponovo da srediti obrve u salonu.

Čupajte polako i oprezno

Koliko puta vam se dogodilo da ste obrve previše počupali, te da ste morale mjesec ili više dana da čekate da porastu kako bi ih ponovo mogli formirati prema želji? A zbog čega vam se to dogodilo? Zato jer ste žurili ili im nijeste poklonili dovoljno pažnje. A kada počupate dio, pažljivo pogledajte da li čupate pravilno, jel male greške mogu da se sakriju, ali velike ne...

Uredne obrve

Ako imate obrve koje su nestašne, odnosno bježe na sve strane, za ljepši izgled morate da ih držite pod kontrolom. Za to će biti dovoljno malo vazelina ili malo gela za kosu (pazite da ne nanesete previše jer će se inače primjetiti da su vam obrve slijepljene i da imaju neprirodan sjaj).

Konture za obrve

Ako zaista ne možete nikako da formirate svoje obrve, a ne želite da trošite novac na kozmetičare, kupite naljepnice koje ocrtavaju željeni oblik obrva, zalijepite ih na svoje obrve i počupajte po tim konturama. To je vrlo dobar način za oblikovanje, ali i dalje održavanje obrva.

Olovke za obrve

Jedna od najvećih grešaka koje čine žene sa tankim i svijetlim obrvama je što ih boje s pretamnim olovkama ili nanose previše boje, što dovodi baš do suprotnog efekta. Nabavite svijetlu olovku za obrve i nanosite je vrlo lagano. Postoji još jedna metoda koju preporučuju poznati šminkeri, a to je da nakon što uredite obrve četkicom da kroz njih prođete sa sijenkom za oči koja je za nijansu svjetlija od obrva, što će im dati lijep i prirodan izgled.

Počupali ste previše i šta sad?

Na žalost, nakon što ste se zanijeli i počupali previše, nema brzog povratka natrag. Morate čekati da ponovno izrastu što može potrajati i do dva-tri mjeseca, zavisno od osobe do osobe. Ukoliko ste pogriješili na jednoj obrvi, na žalost, moraćete da istanjite i drugu jer ćete u protivnom izgledati još smješnije. Najbolji način za njihovo novo oblikovanje je da pustite dlačice da rastu. Taj period neće biti estetski toliko lijep, ali s tamnijim senkama oko očiju, jačim puderom i sijenkom ispod obrva, možete s više ili manje uspjeha prekriti dlačice koje rastu. Ali,pazite da ne ispadnete kao da ste član porodice Adams.

Bonus video: