Kako uspješno da prebolite raskid

Sada je vrijeme da obrišete sve SMS poruke i mejlove koje vas mogu podsjetiti na vezu i na to kako ste nekada dijelili nešto divno, a onda se to u jednom trenutku rasplinulo.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2011. 14:18h

Evo kako da prebolite prekid ako do njega dođe.

Tugujte

Sasvim je u redu da si uzmete nekoliko dana i oplakujete cijelu situaciju. Prepustite se tom raspoloženju, plačite i žalite se prijateljima. Slušajte muziku koju volite i polako se spremajte za idući korak ka tome da vam bude mnogo bolje.

Obrišite poruke

Sada je vrijeme da obrišete sve SMS poruke i mejlove koje vas mogu podsjetiti na vezu i na to kako ste nekada dijelili nešto divno, a onda se to u jednom trenutku rasplinulo.

Ne kukajte

Nikada nemojte zvati bivšeg partnera i moliti ga da ostanete zajedno ili nešto tome slično. Vjerujte, tako ćete se osjećati samo još gore.

Unfriend

Slično kao i kod poruka, važno je da obrišete i kontakt na Facebooku. Statusi i zajedničke fotke mogu vas samo vratiti u stanje tugovanja, ali onda ste opet na početku ovog procesa. Ako je potrebno, obrišite i zajedničke prijatelje kako biste se u potpunosti izolovali. Naravno, možete ih opet vratiti kada prođe neko vrijeme i prebolite cijelu situaciju.

Poradite na sebi

Počnite da trenirate novi sport, bacite se na hobi koji volite, završite fakultet ili učite jezike. Važno je da osjetite da radite na sebi i da vam je svakog dana sve bolje.

Živite

Nema boljeg rješenja nego da dobro živite. Družite se, budite veseli, putujte. Čak i ako vam je to teško trudite se da smijate i govorite sebi da ste srećni. S vremenom vaše će riječi postati vaša stvarnost. Kada budete dovoljno dobro oporavljeni, nađite se sa bivšim partnerom i pokažite koliko vam je super bez njega. Osveta se servira hladna.

Bonus video: