Zvijezda "Džejn Era" Majkl Fasbender u Crnoj Gori

Njegovi posljednji projekti uključuju snimanje filmova "A Dangerous Method" Dejvida Kronenberga i "Shame" Stiva Mekvina
203 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2011. 13:48h

Majkl Fasbender po povratku sa Sarajevo film festivala gdje je promovisao film “Džejn Er”, i obilaska Hrvatske, boravi na crnogorskom primorju.

Tek što je došao, u hotelu Splendid je održao konferenciju za novinare. Tom prilikom popularni glumac koji se proslavio zahvaljujući filmovima 300 i X-Men, pričao je o svojoj karijeri.

Njegovi posljednji projekti uključuju snimanje filmova "A Dangerous Method" Dejvida Kronenberga i "Shame" Stiva Mekvina. Na pitanje novinara sa kim od ova dva reditelja ostvario bolju saradnju, on je odgovorio:

"Konstantno se trudim da naučim onoliko koliko mogu, ali opet da preuzmem rizik i pozabavim se stvarima koji su interesantne"

Fasbender je pričao i o tome da li se više pronalazi u akcionim ili dramskim ulogama.

"Uvijek su to dvije različite stvari. Konstantno se trudim da naučim onoliko koliko mogu, ali opet da preuzmem rizik i pozabavim se stvarima koji su interesantne. Ne volim da zapadnem u rutinu, da radim stajno jedno isto, već želim da se suočim sa izazovima, da moj rad dobije drugu notu".

Glumac koji je tumačio jednu od uloga u ostvarenju “X-Men” kaže da u djetinjstvu nije volio stripove.

"Otkrio sam ih kao tinejdžer. Čitav taj svijet bio je nov za mene, otkrio sam nešto potpuno drugačije. U stripovima suočio sam se sa ozbiljnim i zrelim promišljanjima svijeta. Iako se smatraju za laku literaturu, stripovi na drugačiji način tretiraju ozbiljna pitanja čovjekovog postojanja. Kada sam dobio ulogu u X-Menu i pročitao scenario, sva ta osjećanja su se vratila".

Na pitanje koju je ulogu doživio kao onu pravu, Fasbender je kazao:

"Definitivno je to uloga iz filma “Glad” (2008), gdje sam mogao da pokažem nešto što sam želio i zbog čega se bavim filmom, da iskažem sebe kao glumca i ličnost. Bilo je zahtjevnih momenata u fizičkom smislu, morao sad da smršam za tu ulogu, ali sam kasnije lako povratio svoju optimalnu težinu od 72 kilograma. Ipak, sve to nije bilo važno jer kada sam upoznao Stiva Mekvina rekao sam da definitivno moram da radim sa njim. Bez ikakve sumnje, mnogo sam naučio od njega, iako nakon toga sam radio sa mnogim dobrim rediteljima".

Kaže da je recesija zahvatila i filmsku industriju i samim tim podstakla pirate, ali se iskreno nada da ljudima imaju volju za odlazak u bioskop.

Poslije Crne Gore krstariće Mediteranom zahvaljujući gradonačelniku Dubrovnika koji će njega i njegovu porodicu poslati na putovanje brodom

Ostao bez teksta

Fasbender, koji je prvi put u Crnoj Gori, kaže da je oduševljen planinama i morem, te da će za ova tri dana koliko će bioraviti na primorju iskoristiti svaki trenutak da ga što bolje upozna.

"Ova nesvakidašnja ljepota govori više od riječi koje bih ja upotrijebio", istakao je on.

On dodaje da će poslije Crne Gore krstariti Mediteranom zahvaljujući gradonačelniku Dubrovnika koji će njega i njegovu porodicu poslati na putovanje brodom.

Galerija

Bonus video: