Nakon pucnjave u Ulcinju prota osumnjičenog predao policiji

"Tražio je telefon rekavši da mora da zove policiju, jer je ubio čovjeka. Moj sin je tada prepoznao Aleksića", ispričao je Božović
561 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2011. 08:48h

Ulcinjanin Rade Aleksić, koji je u utorak oko 20 časova hicima iz pištolja nepoznate marke ubio sugrađanina Halila Adovića (49) i slučajnog prolaznika, turistu sa Kosova Ahmeta Tačija (45), juče je prebačen u Spuž a vjerovatno će danas biti saslušan pred istražnim sudijom Višeg suda u Podgorici.

Mladen Tošić koji je u utorak takođe bio priveden, nakon saslušanja pušten je na slobodu.

Dvostruko ubistvo dogodilo se u vrlo frekfentnom u to vrijeme pješačkom dijelu grada, preko puta nekadašnjeg "Borova" naočigled brojnih prolaznika.

Aleksić je nakon kratkog verbanog sukoba sa Adovićem izvadio pištolj i ispalio pet do sedam metaka od kojih su najmanje dva Adovića pogodila u potiljak.

Hici su bili kobni, a Adović je od povreda preminuo na putu za barsku bolnicu. Nesrećni Tači, koji živi u Njemačkoj preksinoć je bio na pogrešnom mjestu i u pogrešno vrijeme - jedan od hitaca pogodio ga je direktno u srce i usmrtio na licu mjesta.

Razlog dvostrukog ubistva je krajnje bizaran - Adović i Aleksić mjesecima ranije sporili su se oko reklame na zgradi u kojoj obojica imaju poslovne prostore.

Prostor i ograda između ljekarske ordinacije u suterenu i neuseljenog Adovićevog poslovnog prostora iznad nje, očigledno su bili pretijesni za dvije reklame.

Adović je, kako je saopštila policija, smatrao da reklama Aleksića zaklanja njegovu, pa su se zbog toga više puta svađali ali je sukob kulminirao preksinoć i izazvao opšti metež u glavnoj gradskoj ulici i okolnim lokalima.

Kao u filmu

"Bilo je kao u filmu. Čuo sam pucnje, pogledao na ulicu i vidio da su svi zalegli", ispričao je “Vijestima” očevidac, koji je u momentima pucnjave bio u apoteci preko puta.

"Vidio sam mladića kako puca iz pištolja, čuo vrisak prestravljenih prolaznika, čovjeka kako pada niz stepenice i opet istog mladića koji se trčeći udaljava prema Maloj plaži", ispričao je mještanin koji nije želio da mu se spominje ime.

Odmah poslije ubistva policija je stigla na lice mjesta i blokirala grad. O brutalnom ubistvu preksinoć je svjedočila lokva krvi ispod stepenica i razbacane papuče po ulici i trotoaru. Aleksić je uhapšen oko 40 minuta kasnije u blizini porodične kuće protojereja Radojice Božovića koja je oko sto metara udaljena od crkve.

Demantujući da se Aleksić krio u crkvi, Božović je juče “Vijestima” ispričao šta je prethodilo hapšenju. On je kazao da je sjedio ispred crkve sa sinom i dva čovjeka kada su neka djeca sa kapije potrčala prema crkvi govoreći da je neko ubijen.

"To me uznemirilo, ali smo nastavili razgovor. Međutim, ubrzo smo čuli takođe uznemiren muški glas sa groblja kako se obraća ženi koja se vraćala sa plaže. Tražio je telefon rekavši da mora da zove policiju, jer je ubio čovjeka. Moj sin je tada prepoznao Aleksića", ispričao je Božović.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: