Ulcinjani šokirani zločinom, protojerej tvrdi da se ubica nije skrivao u crkvi

Protejerej Božović je ispričao da se Aleksić skrivao na crkvenom groblju odakle ga je zvao
197 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.08.2011. 18:58h

Nakon dvostrukog ubistva koje je počinio u Ulcinju, Rade Aleksić se nije skrivao u crkvi sv. Nikole na Limanu, tvrdi protojerej Radojica Božović.

Aleksić je 2. avgusta oko 21 čas ispalio dva metka u potiljak Ulcinjanina Halila Adovića, sa kojim je bio u dugogodišnjoj svađi zbog prostora za reklamu. Tokom pucnjave poginuo je i slučajni prolaznik Ahmet Tači, turista iz Njemačke, koji je na dan ubistva doputovao sa porodicom u Ulcinj.

Nakon ubistva, Aleksić je pobjegao prema Limanu.

Protejerej Božović je ispričao da se Aleksić skrivao na crkvenom groblju odakle ga je zvao i tražio od njega da pozove policiju. Protejerej je to i učinio.

Protejerej Božović je rekao da je policija došla odmah nakon poziva i uhapsila Aleksića koji je čekao da dođu po njega

"Kazao mi je da je ubio čovjeka. On nije tražio od mene ili bilo koga iz crkve da mu pomogne u skrivanju", kazao je Božović.

Protejerej Božović je rekao da je policija došla odmah nakon poziva i uhapsila Aleksića koji je čekao da dođu po njega. Mediji su nakon hapšenja javili da je sa Božovićem uhapšen i Mladen Tošić.

Tošić je to demantovao i rekao da je samo kao očevidac saslušan i pušten na slobodu. Ulcinjani nisu željeli da komentarišu ubistvo koje se dogodilo u najprometnijoj ulici u gradu, Ulici 26. novembra

Brani se ćutanjem

Policija je Aleksiću na saslušanju u Baru saopštila da mu se stavlja na teret krivično djelo izvršenje teškog ubistva i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On se branio ćutanjem.

Rade Aleksić će uz krivičnu prijavu biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici

"Kako je došlo do toga da Aleksić povuče obarač, zbog čega, da li ovaj događaj ima predistoriju i kakva je sociologija te predistorije, biće utvrđeno tokom suđenja", kazao je Zoran Piperović, advokat optuženog Aleksića.

Rade Aleksić će uz krivičnu prijavu biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici Miroslavu Bašoviću, gdje će se braniti ćutanjem, najavio je Piperović.

Bonus video: