Sve blagodeti seksa: Uživajte u vječnoj mladosti

Imate redovne seksualne odnose? Ako je odgovor potvrdan, onda to znači da ste uvijek dobro raspoloženi, sijate, uvijek lijepi.
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.08.2011. 14:42h

Evo koje su sve koristi od seksa utvrdili naučnici.

Vječno mladi

Ako žena ima redovne seksualne odnose izgledaće nekoliko godina mlađe.

Redovno lučenje endorfina, hormona sreće, te sve beneficija poboljšane prokrvljenosti tijela, od kojih na dobitku nijesu samo kosa i koža, već čak i nokti, su razlozi zbog kojeg je seks anti-age tretman koji djeluje u svakoj životnoj dobi.

Nema potrebe za šminkom

Dovoljno je pola sata seksualne aktivnosti da vam obrazi budu prirodno ružisti, usne crvene poput trešnje, a da koža - blista. Kako? Dok se vodi ljubav srce jače I brže kuca, krv pojačano cirkuliše, a “posljedice” toga na licu se vide satima kasnije.

Ten

Naravno, seks znatno oslobađa od stresa, koji je poznat kao jedan od glavnih neprijatelja zdrave i elastične kože.

Bolja cirkulacija hrani kožu kiseonikom, pa izgledate mlađe, a nastanak novih bora sprječava, bar na kratko.

Umjesto vježbi

Ako ne volite da idete u teretanu ili da se znojite okruženi grupom žena na aerobiku, svoj kardio trening možete da uradite sa partnerom u krevetu.

Za pola sata seksa prosječno se potroši 85 kalorija. Možda vam ne zvuči puno, ali se usto učvršćuju stomak, bedra, stražnjica, te mišići ruku i leđa.

Sve zavisi od toga u kojim položajima najviše volite da “vježbate”.

Nećete vjerovati - dobar i za kosu

I folikule kose imaju krvne sudove kojima joj obezbjeđuju hranlje materije.Veći protok krvi znači više hrane za dlake, a to ujedno znači meku i sjajnu kosu koja dobija na volumenu.

Ups – veće grudi!

Tokom seksa, grudi se povećavaju za 25 odsto, tvrde istraživači, bradavice su čvrše, pa poslije seksa nijesu potrebni nikakvi puš - ap brushalteri da bi dekolte zona bila privlačna i bujna.

Bonus video: