U septembru počinje 3. KUM fest, šansa za sve od 15 do 27 godina

Organizatori Festivala su podgorički gimnazijalaci, okupljeni u grupi ”Create United”, a od ove godine finansijski su podržani od Ministarstva kulture
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.08.2011. 16:28h

Treći festival mladih umjetnika u Crnoj Gori “Kum fest”, biće održan ove godine u KIC-u “Budo Tomović” 10. i 11. septembra.

Festival okuplja sve mlade umjetnike iz Crne Gore od 15 do 27 godina i pruža im prilikui predstave talenat, a od ove godine najbolji će biti nagrađeni.

Organizatori Festivala su podgorički gimnazijalaci, okupljeni u grupi ”Create United”, a od ove godine finansijski su podržani od Ministarstva kulture sa tri hiljade eura, pa su odlučili da veći dio sredstava odvoje za nagrade.

Organizatori Festivala su podgorički gimnazijalaci

“Već sada s pravom možemo reći da ovaj festival prerasta u najveći festival mladih u Crnoj Gori što potvrđuje broj učesnika prošle godine, njih oko stotinu. Ove godine očekujemo još veće interesovanje, a značajno je i to što smo finansijski podržani od Ministarstva kulture. Uspjeli smo da za nagradni fond odvojimo hiljadu eura što je sasvim podsticajno za mlade umjetnike, koji će na ovom festivalu imati priliku da se predstave svojim talentom. Festival je takmičarskog karaktera jer želimo da podstaknemo zdravu konkurentnost i da svi uđu sa pravim ciljem u naš projekat”, objasnio je jedan od organizatora Filip Kečina.

Poziv za muzičare, pisce, glumce, fotografe...

Festival daje priliku da svi pokažu svoje umijeće, pa se zato sastoji iz više segmenata.

“Na festival mogu da se prijave muzičari, pisci, glumci, fotografi, slikari, crtači grafita, karikaturisti, jer želimo da svima damo priliku, čak smo u pregovorima sa jednom džez balet gupom, zato što nam je namjera da uključimo i ovaj vid umjetnosti u naš koncept. Mladi režiseri takođe mogu naći mjesto”, kazao je Kečina ističući da će žiriranje obaviti relevantni stručnjaci iz određenih oblasti.

Konkurs traje do 1. septembra

Konkurs za prijave traje do prvog septembra, a sve informacije mogu se dobiti na mejl festkum@gmail.com, putem kojeg svi zainteresovani mogu poslati svoje radove. (Informacije i kontakt telefoni organizatora se mogu naći i na Fejsbuk profilu Kum Fest).

Od osnivanja, Festival logističku podršku dobija od “Euro Unit Yamaha”, koja svake godine obezbijedi opremu za muzičare, kao i dio opreme za nagrade najboljima. Od ove godine oraganizatori su počeli da proširuju mrežu saradnika, pa će im strateška podrška biti i NVO “Juventas”.

Bonus video: