Produžen pritvor osumnjičenima za obljubu i posredovanje u prostituciji

Tužilaštvo na teret stavlja krivično djelo obljubu nad djetetom Šljukiću, a Nikoliću i Hadžajliću posredovanje u vršenju prostitucije djevojčice
78 pregleda 0 komentar(a)
sljukic, Foto: Savo Prelević
sljukic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.08.2011. 12:27h

Vanraspravno vijeće Osnovnog suda produžilo je pritvor doktoru Momčilu Šljukiću (60), doktoru i školskom profesoru Draganu Nikoliću (60) i obućaru Šefkiji Hadžajliću (60), osumnjičenima za obljubu nad djetetom i posredovanju u vršenju prostitucije.

Nakon što je prije mjesec dana, po Zahtjevu za sprovođenje istrage Osnovnog državnog tužilaštva, istražni sudija Nebojša Golubović saslušao osumnjičene, u istrazi nije više ništa urađeno. Tu informaciju "Vijestima" je potvrdio branilac Nikolića, advokat Vlado Bjeković.

Njima tužilaštvo na teret stavlja krivično djelo obljubu nad djetetom Šljukiću, a Nikoliću i Hadžajliću posredovanje u vršenju prostitucije trinaestogodišnje djevojčice.

Nikolić, Hadžajlić i Šljukić uhapšeni su 23. juna u policijskoj akciji “Veza”.

Ljekar iz Podgorice Dragan Nikolić, koji je i profesor u srednjoj školi i vlasnik jedne privatne klinike i obućar Šemso Hadžalić sumnjiče se da su iskoristili težak porodični i materijalni položaj ove djevočice i na tjerali je da Šljukiću više puta pruži seksualne usluge. Iz policije su saopštili da se kriminalistička obrada i policijska istraga upućuju na zaključak da su njih trojica krivična djela ponovili više puta u toku 2011. godine.

U predistražnom postupku osim osumnjičenih, saslušana je i djevojčica.

Prema nezvaničnim informacija Šljukić je sudiji Goluboviću opisao šta se dogodilo neposredno prije hapšenja. On je navodno uhapšen u momentu dok je sjedio u automobilu i razgovarao sa trinaestogodišnjakinjom. Šljukić tvrdi da do seksualnog odnosa nije došlo.

Nikolić je, kako je kazao njegov advokat Vlado Bjeković, u potpunosti negirao da ima bilo kakve veze sa podvođenjem maloljetnice. I Hadžajlić je, prema riječima njegovog branioca po službenoj dužnosti Dragoljuba Petrovića , negirao da je imao seksualne odnose sa djevojčicom i branio se ćutanjem.

Za krivična djela, koja im se stavljaju na teret, zaprijećena je kazna od jedne do deset godina zatvora.

Bonus video: