Darko Šarić se krije u Južnoj Africi?

U ovom trenutku jedino se zna da koristi falisifkovane isprave, odnosno originalna dokumenta jedne evropske zemlje, ali sa izmišljenim ličnim podacima
193 pregleda 0 komentar(a)
Goran Soković i Darko Šarić, Foto: Savo Prelević
Goran Soković i Darko Šarić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.08.2011. 07:43h

Odbjegli pljevaljski narkobos Darko Šarić već izvesno vrijeme boravi u Južnoafričkoj Republici, pišu beogradske "Novosti".

Do ovakvih saznanja došle su obavještajne agencije više zemalja, kao i američka DEA, a njima raspolaže i MUP Srbije.

Do Pretorije je navodno stigao preko Praga.

Kako pišu "Novosti", u ovom trenutku jedino se zna da koristi falisifkovane isprave, odnosno originalna dokumenta jedne evropske zemlje, ali sa izmišljenim ličnim podacima.

Govorilo se da je jedno vrijeme proveo u Švajcarskoj, ali i Češkoj, čiji je bio i državljanin

Jedno vrijeme, prema do sada donekle rekonstruisanom Šarićevom kretanju, Pljevljak je proveo skrivajući se na Žabljaku i njegovoj okolinima, ali je pobjegao kada ga je nekoliko ljudi vidjelo i identifikovalo.

Govorilo se da je jedno vrijeme proveo u Švajcarskoj, ali i Češkoj, čiji je bio i državljanin. Prag mu je, u međuvremenu, februara prošle godine oduzeo državljanstvo,-

Šarić je više puta pokušao donekle da zavara trag "šaljući" pisma iz Turske. U pismima otkucanim na kompjuteru i potpisanim štampanim slovima, a upućenim advokatu i Posebnom odjeljenju Višeg suda u Beogradu, gdje se protiv njega vodi postupak, navodi da je riječ o "montiranom procesu".

Šarić je više puta pokušao donekle da zavara trag "šaljući" pisma iz Turske

Šarić posjeduje srpsko državljanstvo, u bjekstvu je od oktobra 2009. kada je u vodama Urugvaja zaplijenjeno blizu dvije i po tone kokaina. Nekoliko mjeseci prije toga počela je da se raspada i njegova "italijanska baza", kada je nedaleko od Pize pronađeno i zaplijenjeno oko 250 kilograma ove droge.

U bjekstvu je i Goran Soković, koji slovi za desnu ruku Darka Šarića i jednog od organizatora najvećih švercerskih tura kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Evropu.

Spekuliše se da se on sve vrijeme krije u Crnoj Gori.

Bonus video: