Na potvrdu čekali sedam godina

Konačno, nakon sedam godina borbe pred sudovima, uspjeli smo da poništimo falsifikovana dokumenta d.o.o. AMSCG - kazao je predsjednik CGSAMSK-a Dragan Velimirović
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.08.2011. 14:12h

Crnogorski savez auto-moto sportskih klubova (CGSAMSK) uputiće ove sedmice zahtjev za prijem u Svjetsku automobilsku asocijaciju - FIA.

Iako je CGSAMSK jedini i legitimni savez koji može u Crnoj Gori da se bavi automobilizmom, ovaj trofejni sport je do sada zastupao Auto moto savez Crne Gore.

- Konačno, nakon sedam godina borbe pred sudovima, uspjeli smo da poništimo falsifikovana dokumenta d.o.o. AMSCG i sakupimo dokumentaciju koju ćemo proslijediti FIA. Posljednji dokumenat, Potvrdu od Uprave za mlade i sport dobili smo u petak 29. jula, a na osonovu presude Upravnog suda da je CGSAMSK jedina organizacija koja se u Crnoj Gori može baviti automobilizmom. Da ne bi bilo zabune, AMSCG nema prava da se bavi automobilizmom, niti domaćim niti međunarodnim. Svih ovih godina su obmanjivali domaću i inostranu javnost i radili na gašenju ovog trofejnog crnogorskog sporta - kazao je predsjednik CGSAMSK-a Dragan Velimirović.

Potvrda Uprave za sport i mlade

A ovu sezonu karakteriše odličan rad CGSAMSK, koji je uspješno organizovao četiri brdske, te nekoliko kružnih i karting trka.

- Iako je CGSAMSK registrovan već četiri godine, sve to vrijeme je imovinu i nekretnione koristio AMSCG. Na nezakonit način, falsifikatima i malverzacijama su otuđili imovinu na štetu države i CGSAMSK-a. zato smo protiv odgovornih predali više krivičnih prijava i tražimo od države da spriječi uništavanje i na zakonit način CGSAMSK-u vrati što mu pripada - zaključio je Velimirović.

Bonus video: