Milorad Žižić boksuje pred svojom publikom

Ne želim puno da pričam, to i nije moj posao. Na meni je da se sada pripremim na najbolji mogući način i obradujem moju publiku u Nikšiću - kazao je Žižić
171 pregleda 0 komentar(a)
Milorad Žižić, Foto: Savo Prelević
Milorad Žižić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.08.2011. 13:30h

Nekadašnji hram boksa, Stadion malih sportova u Nikšiću, ponovo će da oživi 9. septembra 2011. godine.

Poslije tačno dvije decenije, priliku da se nikšićki zaljubljenici u plemenitu vještinu okupe kao nekada, daće im profesionalni bokser Milorad-Mićko Žižić, sin proslavljenog šampiona Veselina, kojem je nekada klicalo preko 5.000 gledalaca.

Revija „Svom gradu” posvećena je i pomenu na rodonačelnika nikšićkog boksa, velikog trenera Žarka Mijatovića.

- Ne želim puno da pričam, to i nije moj posao. Na meni je da se sada pripremim na najbolji mogući način i obradujem moju publiku u Nikšiću. Nakon više od dvije godine pauze zbog povrede, okrenuo sam se profesionalnom boksu i prvi meč u Beogradu 20. maja riješio nokautom nakon dva minuta i 20 sekundi. Sada imam priliku da i mojoj publici podarim trijumf, a u pripremama su mi pomagali moj trener Joco Todorović i Miodrag Baletić, proslavljeni košarkaški stručnjak, koji je vodio program kondicionih priprema. Završne pripreme odradiću na Košutnjaku, u mojem klubu „Čip” sa trenerom i menadžerom Ljubom Ignjatijevićem - kazao je Žižić.

A nakon dvije amaterske titule prvaka državne zajednice Srbije i Crne Gore, velteraš iz Nikšića je riješio da se poslije oporavka od povrede posveti profesionalnoj karijeri.

Staze su mu sjajnim uspjesima utrli šampion Mediterana i internacionalnog WBC pojasa Nikola Sjekloća, te prvak Mediterana u lakoj Dejan Zlatičanin i vlasnik silver pojasa u polusrednjoj Predrag Zlatičanin.

Osim Sjekloće, konferenciji za novinare prisustvovali su i Miodrag-Mijo Martinović, predsjednik Crnogorske profesionalne asocijacije - MBF, počasni predsjednik MBF-a Veselin Žižić i Ignjatijević.

- Reviju u Nikšiću, u kojoj će Žižićev meč u četiri runde biti glavni, upotpuniće i nastupi Milana Kostića i najperspektivnijeg boksera iz Srbije Nikole Stevanovića. Upravo sa njima će Žižić sparingovati i pripremati se za debi pred svojom publikom. Potrudićemo se da dovedemo što je moguće bolje rivale, a u nastup Žižića ne sumnjam, jer je i u Beogardu ovacijama ispraćen za svoj talenat i boksersko umijeće - rekao je Ignjatijević.

Jesen za anale

Crnogorski profesionalni bokseri oduševljavali su u nastupima u ovoj godini, jer su osvajali ili odbranili četiri šampionska pojasa.

Nikola Sjekloća je imao i privilegiju da njegov posljednji meč u Gepingenu direktno prenosi televizija „Eurosport”.

- Očekujemo da na svom početku za talenat Žižića ne izostane podrška nadležnih državnih organa i grada Nikšića. Njemu sada predstoje lakši mečevi i rivali kako bi sticao iskustvo i sakupljao bodove za napredak na svjetskim listama. Njegov meč biće uvod u bogatu jesen, jer u oktobru Sjekloća boksuje u Minhenu, Zlatičanin u Moskvi, a i Radošević će braniti titulu. Posebno imponuje što će revija u Nikšiću biti u pomen Žaru Mijatoviću, od kojeg sam i sam imao čast da učim - kazao je Mijo Martinović, predsjednik MBF-a.

Bonus video: