Ukinut pritvor optuženima u slučaju Kaluđerski laz

Pritvor je zbog bolesti ranije ukinut Acu D.Kneževiću (45) i Ivanu I.Radniću (44) dok se prvooptuženom Predragu P. Strugaru (51)
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.08.2011. 11:21h

Ukinut je pritvor optuženim u slučaju Kaluđerski laz Momčilu V.Barjaktaroviću (56), Petru M.Labudoviću (51), Boru D.Novakoviću (33), Miru M.Bojoviću(44) i Radomiru M.Đuraškoviću (47), a protiv kojih je u toku suđenje zbog krivičnog djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Pritvor je ukinulo vanpretresno vijeće Višeg suda u Bijelom Polju u sastavu Tofil Žujović, predsjednik, i sudije Radivoje Zeković i Radoslav Konatar, nakon pribavljenog mišljenja državnog tužioca, u

Pritvor je zbog bolesti ranije ukinut Acu D.Kneževiću (45) i Ivanu I.Radniću (44) dok se prvooptuženom Predragu P. Strugaru (51) sudi u odsustvu.

"S obzirom na činjenicu da danas ističe vrijeme od tri godine od kako je optuženim određen pritvor nakon podizanja optužnice, što predstavlja zakonom najduži predviđeni rok trajanja pritvora nakon podizanja optužnice, i imajući u vidu da prvostepena presuda nije donesena, vijeće je po službenoj dužnosti optuženim ukinulo pritvor, i odredilo da se odmah puste na slobodu", saopštila je portparolka Višeg suda Biljana Čović.

Ona je navela, da je protiv rješenja dozvoljena žalba, koja ne zadržava njegovo izvršenje .

Galerija

Bonus video: