Nacrtajmo se u NK: Umjetnici radili besplatne portete

Oni koji su strpljivo čekali da budu portretisani nijesu krili oduševljenje što im se pružila prilika da njihov portret besplatno uradi umjetnik
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.07.2011. 16:27h

U Nikšiću je proteklog vikenda organizovan performans „Nacrtajmo se u NK“.

Slikari, Mile Albijanić, Vesna Sušić, Zoran Patrić, Bogdan Manojlović, Boško Raičević i Jelena Adžić, besplatno su radili portrete, dok su profesionalni fotoreporteri Luka Zeković i Željko Šapurić sve to ovjekovječili fotoaparatom.

Organizator akcije, koja je prvi put održana prošle godine, je Mile Albijanić, slobodni umjetnik koji se profesionalno bavi multimedijalnim projektima.

"Akcija koja je zamišljena kao interaktivni događaj između publike i umjetnika nosi samo jednu poruku – dođite u Nikšić, a kao uspomenu odnesite portret koji vam je uradio umjetnik“, kazao je Albijanić.

Pošto je performans i ove, kao i prošle godine, izazvao veliku pažnju Nikšićana, Albijanić i njegove kolege namjeravaju da od naredne godine performans pretvore u sedmodnevnu koloniju portreta.

Oni koji su strpljivo čekali da budu portretisani nijesu krili oduševljenje što im se pružila prilika da njihov portret besplatno uradi umjetnik.

Sponzor performansa bila je Skupština opštine Nikšić, a akciju su pomogli i galerija „Forum“, Pivara „Trebjesa“, hotel „Vukov most“ i preduzeće „Dekor Iva“.

Galerija

Bonus video: