Batonu pobjeda za jubilej

Vozač Meklarena Dženson Baton na najljepši način obilježio je svoju jubilarnu 200. trku u Formuli 1, pobijedivši danas na trci za Veliku nagradu Mađarske.
0 komentar(a)
Baton, Foto: Reuters
Baton, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.07.2011. 14:35h

Drugo mjesto zauzeo je aktuelni šampion Sebastijan Fetel, dok je treći bio Fernando Alonso.

Meklarenov vozač je prethodne tri trke završio prije vremena zbog problema sa bolidom, ali kao što je i najavio, osjetio je da će mu poslije serije malera sreća konačno mora da bude saveznik, i to na stazi gdje se prvi put u karijeri popeo na najviše postolje, 2006. godine.

Zanimljiva trka na stazi Hungaroring posebno je postala uzbudljiva kada je počela da pada kiša. Baton i njegov klupski kolega Luis Hamilton smjenjivali su se u vođstvu od 47. do 53. kruga kada je mlađi Britanac otišao u boks po pneumatike za kišu, a loš izbor ga je koštao novog odlaska u boks jer je kiša ubrzo stala.

Bivši šampion iz 2008. godine stečenu prednost nije ispuštao do kraja trke, a Hamilton je na kraju morao da se zadovolji četvrtim mjestom. Peti je bio Mark Veber, šesti Felipe Masa, a najbolji plasman u karijeri ostvario je vozač Fors Indije Pol di Resta na sedmoj poziciji.

Bonus video: