Troje crnogorskih državljana se nasukalo jahtom porodice Al Nahajan

Jahta ima uredno izdanu vinjetu, u vlasništvu je Abu Dhabi International Marine Sports Club
84 pregleda 0 komentar(a)
Jahta, Hrvatska, Foto: 24sata.hr/Pixsell
Jahta, Hrvatska, Foto: 24sata.hr/Pixsell
Ažurirano: 31.07.2011. 12:35h

Troje crnogorskih državljana bilo je na jahti Moon koja se jutros oko 7.30 nasukala na ostrvu Pokonji Dol kod Hvara, javlja index.hr.

"Među putnicima iz Crne Gore, Srbije i BiH, nema ozlijeđenih", saopšteno je iz hrvatskog ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture.

Ukrcano je pet osoba, i to tri državljana Crne Gore, po jedan iz Srbije te Bosne i Hercegovine. Iz Hrvatske policije je rečeno Televiziji "Vijesti" da su na jahti bili samo članovi posade, koji su krenuli do Splita da ukrcaju putnike.

Oko 35 metara duga jahta koja plovi pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata ima metar dugu pukotinu na pramcu, prenose hrvatski mediji.

Jahta ima uredno izdanu vinjetu, u vlasništvu je Abu Dhabi International Marine Sports Club. Predsjednik borda direktora te firme je šeik Sultan bin Kalifa al Nahajan, član porodice čiji su članovi više puta dolazili u Crnu Goru i pregovarali o investicijama.

Po izjavi kapetana, crnogorskog državljanina, jahtu je nasukao na otok Pokonji Dol oko 6 sati "jer je uočio prodor mora".

Lučka kapetanija Hvar dobila je vijest o havariji od vlasnika konobe na osrvu Pokonji Dol, a u toku je uviđaj.

S obzirom da jahta nosi 8 tona dizel goriva, rezervoari su zatvoreni i za sada nema izlivanja u more.

Na mjesto pomorske nesreće upućena je brodica Sveti Florijan.

Vatrogasci će jahtu ograditi s branama, a u 9.30 sati isplovili su i brod Lučke kapetanije Split Pojišan sa dežurnim inspektorima i tegljač Argus firme Brodospas, koji će pretočiti gorivo s jahte u svoj rezervoar.

Bonus video: