Šijacu masaža - naučite i vi

Šijacu masaža je nježniji oblik akupunkture pošto se izvodi bez igala, tj. pritiskom na određeni dio tijela rješavaju se određeni problemi.
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.07.2011. 11:02h

Patite od mučnine?

Dlanovima ruku pritisnite sljepoočnice i zadržite pritisak osam sekundi. Ponovite dva puta i problem bi trebalo da bude riješen.

Ako vas boli grlo, kažiprstom obje ruke pritiskajte vrat, počevši od sredine. Svaku tačku pritiskajte šest sekundi.

Kijavica umije baš da bude dosadna; pomoći će ako malim prstom pritiskate dio pored nosnica, u pravcu čela. Pritisak treba da traje deset sekundi.

Ako vas boli glava, prebacite lijevu ruku preko glave i prstima pritisnite dio ispod jagodične kosti. Pritiskajte osam sekundi, a onda isto uradite i na drugoj strani.

Prehladili ste se? Ništa čudno - a najvjerovatnije jednostavno nemate vremena da to odležite. Pokušajte da pritisnete palcem desne ruke mjesto na spoljnoj strani podlaktica udaljeno tri prsta od lakta. Pritiskajte deset sekundi, a onda promijenite stranu.

Ukoliko patite od slabosti, kažiprstom desne ruke pritisnite mjesto između grudi, tačno u visini bradavica. Pritisak treba da traje 12 sekundi.

Ako vam ne uspije iz prve, nemojte se obeshrabriti; kao i sve ostalo, i šijacu masaža se uči i vježba

Ako vam ne uspije iz prve, nemojte se obeshrabriti; kao i sve ostalo, i šijacu masaža se uči i vježba.

Ubrzo ćete naučiti da otklanjate jednostavne probleme, i dok svi oko vas šmrcaju, makar vas banalne gnjavaže kao što je obična kijavica neće više mučiti.

Tada budite plemenite: svoje znanje podijelite i sa koleginicama i prijateljicama - svima će vam biti prijatnije.

Pažnja!

Ova tehnika ne smije da se radi ako je osoba oboljela od:

  • visokog krvnog pritiska
  • menstruacije i drugih krvarenja
  • infekcija
  • osteoporoze

Bonus video: