Istraživanje: Muškarci su manje vjerni od žena

Jedan od deset muškaraca preljubnika biva "provaljen“, a samo jedna od dvadeset žena sklonih prevarama, pokazalo je istraživanje koje je sproveo sajt IllicitEncounters.com.
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.07.2011. 08:24h

Stopa nevjerstva među muškarcima iznosi 23 odsto, a ženama 19 odsto, pokazalo je istraživanje grupe kanadskih naučnika s Univerziteta Gelf. Istraživanje je pokazalo i da muškarci dolaze na ideju da prevare svoje partnerke zbog određenih kompleksa.

Tako oni čine nevjerstvo iz straha od neuspjeha, prije svega u vezi sa polnim seksualnim odnosima. Tako neki muškarci varaju kako bi "provjerili svoju muškost", kažu naučnici.

Žene, međutim, varaju zbog drugih razloga. One idu u "tuđ krevet" jer nijesu zadovoljne svojim stalnim partnerom, pokazalo je istraživanje.

Takođe, muškarci koji varaju svoje partnerke dva puta češće bivaju otkriveni, nego žene koje su sklone preljubama, prenosi Mondo.

Jedan od deset muškaraca preljubnika biva "provaljen“, a samo jedna od dvadeset žena sklonih prevarama, pokazalo je istraživanje koje je sproveo sajt IllicitEncounters.com.

Oko 40 odsto učesnica istraživanja je reklo da su im najčešći alibi prijateljice, dok se samo šest odsto muškaraca povjerava prijateljima u vezi sa ljubavnicama. Polovina prevarenih muškaraca, i 21 odsto žena, su putem SMS poruka otkrili da njihovi partneri “švrljaju”. Portparolka sajt koji je uradio istraživanje, Sara Hartli, kaže da preljubnike najčešće otkriva nemar u prikrivanju dokaza.

“Oni ostavljaju svoje mobilne telefone na mjestima dostupnim partnerima da ih pregledaju. Ne brišu poruke, ni podatke u vezi sa pozivima, a to ih sve posle skupo košta”, kaže za “Telegraf” Sara Hartli.

Bonus video: