SAVJETI ZA LJEPOTU

Izaberite pravu maskaru

Maskara se nanosi u dvije faze. Jednom nakon korektora, prije sjenila i jednom na kraju šminkanja. Ako maskaru lagano pomičete lijevo-desno dok je nanosite, trepavice će izgledati gušće.
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2011. 17:28h

Svima je poznata izreka da su oči ogledalo duše, zato je dobar izbor maskare presudan za neodoljiv pogled. Izbor prave maskare pravi je izazov. Na tržištu postoji more različitih maskara, a proizvođači dekorativne kozmetike iz sezone u sezonu takmiče se ko će ponuditi nešto novo, bolje i efektnije, kako bi vaše trepavice izgledale još duže, još punije i još zavodljivije.

Kod maskara najvažniji je izgled četkice. Glavno pravilo je- što su dlačice na četkici bliže, nanijet će se gušći sloj maskare, a što su dlačice na četkici duže, naneseni sloj maskare izgledaće prirodniji jer će bolje razdvojiti i definisati trepavice.

Tanka četkica se koristi za uredno i precizno naglašavanje sitnih trepavica uz uglove oka, a odlična je i za isticanje donjih trepavica. Za produžavanje trepavica, najbolje su četkice s ravnim završecima, dok su zaobljene četkice dobre za uvijanje, a ujedno i produživanje trepavica.

Maskara se nanosi u dvije faze. Jednom nakon korektora, prije sjenila i jednom na kraju šminkanja. Ako maskaru lagano pomičete lijevo-desno dok je nanosite, trepavice će izgledati gušće. Uvijene trepavice vizuelno povećaju oči i otvaraju pogled, a najbolje ćete ih uviti specijalnim uvijačem za trepavice.

Za intenzivniji učinak, maskaru možete nanijeti u više slojeva, ali uvijek prije nanošenja slijedećeg sloja pričekajte da se prethodni sloj osuši. Budite štedljivi s nanošenjem maskare na donje trepavice.

Kako biste spriječili razmazivanje maskare, prethodno stavite malo pudera u prahu ispod oka. Moguće mrlje uklonite štapićem za uho. Ako se trepavice slijepe, raščešljajte ih češljem ili ispranom četkicom stare maskare.

Kako biste produžili životni vijek svoje maskare i spriječili njeno isušivanje, kad vadite četkicu, učinite to jednim pokretom. Nemojte je namakati više puta, jer tako u tubicu ulazi vazduh koji je isušuje!

Na tržištu možete pronaći maskare za volumen, vizuelno produljenje, ekstra crne, šljokičaste, vodootporne, maskare za njegu trepavica i sl.

Svaka maskara na poseban način uljepšava vaše trepavice. Zbog toga nije svejedno koju odaberete. Za početak razmislite o svojim prirodnim trepavicama i maskari koja bi im odgovarala.

Ako želite da izbjegnete metalni uvijač trepavica potražite maskare koje sadrže formulu za uvijanje trepavica. Možete izabrati između crne, smeđe, tamnoplave, zelene ili s dodatkom bisernog sjaja. Sa toliko izbora sigurno nije grijeh imati nekoliko različitih maskara.

Preporučujemo za Vas