Otkrijte zablude koje vam mogu uništiti brak

Mnogi parovi smatraju da vjenčanjem mogu riješiti svoje probleme. Misle da će jednom kada uplove u bračnu luku sve biti puno lakše i drugačije, da će nestati sve teškoće. Nažalost, imamo loše vijesti.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2011. 10:17h

Mnogi supružnici lako upadnu u klopku nakon stupanja u brak. Često imaju neka pogrešna uvjerenja koja su sakupili na životnom putu. Razna istraživanja pokazala su, i to više puta, koji su to glavni razlozi koji dovode do raspada braka, a ovaj put donosimo vam najčešće zablude koje mogu razoriti vašu bračnu zajednicu.

● Nakon vjenčanja sve će biti bolje

Mnogi parovi smatraju da vjenčanjem mogu riješiti svoje probleme. Misle da će jednom kada uplove u bračnu luku sve biti puno lakše i drugačije, da će nestati sve teškoće. Nažalost, imamo loše vijesti. Obično je sasvim suprotno. Kada imate nerealne poglede na brak od samog početka sve radite pogrešno. Nezadovoljstvo raste, a mnogi i ne znaju šta ih je snašlo dok nije prekasno.

● Ako se ne svađamo, sve je u redu

Veliko svjetlo upozorenja pali se u onom trenutku kada supružnici žive u uvjerenju da je sve kako treba ako se ne svađaju. Ali u mirnoj vodi ponekad vrebaju najveće opasnosti. I muškarci i žene su ponekad skloni tome da izbjegavaju sukobe i svađe, ali to uništava veze, prenosi net.hr. Najbolji brakovi su oni u kojima partneri mogu otvoreno staviti karte na stol i raspraviti o problemu. Komunikacija je ključni dio kvalitetnih odnosa, pa čak i fer svađa.

● Jedan govori, drugi sluša - mi komuniciramo

S lakoćom možete pričati sa suprugom o mejlu koji ste dobili, možete pričati o tome kako su vaša djeca, što ćete jesti za večeru, što ćete gledati na TV-u. I zato što tako razgovarate možete pomisliti: 'Pa mi dosta komuniciramo'. Ali i sami znate da to nije tačno. Samo zato što ima puno pričanja, ne znači da ima i razumijevanja. Pitajte se sljedeće: Kako se ona/on zaista osjeća? O čemu sada razmišlja? Čemu se nada u budućnosti?

Bonus video: