Kako da spriječite starenje kože lica?

Odgoditi starenje kože nemoguće je bez pravilne prehrane. Uravnotežena ishrana bogata žitaricama, voćem, povrćem sa mnogo tečnosti vrlo je važna.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2011. 14:58h

Ako na vrijeme ne spriječite starenje lica počećete izgledati starije nego što zaista jeste. Lice je identitet vaše ličnosti i ljepote. Bez pravilne njege i pažnje, koža lica koja je vrlo tanka i nježna vrlo brzo će započeti pokazivati znakove starenja.

Kako spriječiti starenje lica?!Prva stvar kod njege kože i odgađanja procesa starenja je redovNO čišćenje i korišćenje hidrantnih sredstva. Čišćenjem se uklanja nakupljana prljavština, šminka i masnoće iz pora i omogućava koži da diše pravilno. Čišćenje lica svaku veče prije spavanja je od velike pomoći za održavanje zdrave kože.

Gubitak vlažnosti jedan je od glavnih razloga zbog čega starija koža postaje isušena, puna bora i smežurana. Redovno korišćenje hidrantnih sredstava održaće kožu nježnom i mladolikog izgleda.

Vrlo dobar način za usporavanje procesa starenja je korišćenje krema sa zaštitnim faktorom. Ultraljubičasti zraci oštećuju kožu, a posebno uzrokuju nastanak tamnih mrlja i povećavaju isušenost. Zbog toga kad god izlazite iz kuće nanesite dobro sredstvo za zaštitu od sunca, ne samo na lice nego i na vrat, dekolte i ostale suncu izložene dijelove tijela.

Odgoditi starenje kože nemoguće je bez pravilne prehrane. Uravnotežena ishrana bogata žitaricama, voćem, povrćem sa mnogo tečnosti vrlo je važna. Jednako je važno prestati sa pušenjem jer pušenje generiše mnogo slobodnih radikala i ubrzava proces starenja kože

Na kraju, redovnu vježbu ne smijemo zaboraviti. Vježbanjem poboljšavate protok krvi, a time prenošenje nutrijenata sve do kože lica. Obogaćena kvalitetnim supstancama koža će se lakše odupirati štetnim uticajima iz okoline i brže oporavljati i na taj način ćete usporiti proces starenja.

Bonus video: