Stručnjaci tvrde da postoji formula za uspješnu vezu

Jedna od temeljnih stvari za uspjeh veze je da nikada, ali baš nikada ne svaljujete krivicu na partnera ili partneriku, ili još gore, da se međusobne svađe svode samo na kritikovanje drugoga.
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2011. 12:00h

Nakon godina traženja konačno ste pronašli savršenog ili savršenu. Međutim, kao i svi, i vi se pitate hoće li romansa potrajati. Ne brinite, stručnjaci tvrde da postoji formula za uspješnu vezu.

Na portalu eHarmony objavljeni su uputstva za uspješnu vezu. Naravno, za to treba da postoje temelji, a to je ljubav. Ako ste sigurni da ste našli savršenog partnera ili partneriku, onda se i potrudite.

Evo načina na koje to možete i ostvariti

Bez krivice

Jedna od temeljnih stvari za uspjeh veze je da nikada, ali baš nikada ne svaljujete krivicu na partnera ili partneriku, ili još gore, da se međusobne svađe svode samo na kritikovanje drugoga. Važno je da postojeći problem pokušate razumjeti i saznati što je to što vas oboje čini nesrećnima. Možete biti ljuti, ali pronađite uzrok problema i ne bojte se izgovoriti ga naglas.

Svađajte se kvalitetno

Svađe su dobar i zdrav način komuniciranja sa partnerom ili partnerkom. Iako vam se čini da se često prepirete oko sitnica, činjenica je da su upravo one put do pravog problema.

Matematika život znači

Izračunajte koliko ste puta ovog mjeseca vodili ljubav, a koliko puta se posvađali, a zatim od broja polnih odnosa oduzmite broj svađa. Pozitivan rezultat znači da vam je veza dobra, a ukoliko se nađete u minusu – i sami znate šta vam je činiti

Ne uzimajte ga/je zdravo za gotovo

Nemojte misliti da vas on ili ona nikada neće ostaviti. Imajte na umu da ste oboje privlačni drugima. Što ga/je više uzimate zdravo za gotovo, veća je vjerovatnoća da on ili ona sreću potraži negdje drugo.

Riječi postoje da bi se birale

Svaki par ima svoj ljubavni jezik. Neki ljubav vole da izražavaju riječima, dok su drugima draži dodiri. Ako vaš partner ili partnerka želi da čuje 'volim te', priuštite mu/joj to, bez ustezanja

Seks

Možda ponekad nijeste raspoloženi, možda vam je seks zadnji na pameti ili vas ovog puta zaista boli glava... Ako ste u stabilnoj monogamnoj vezi, onda je i normalno da će partner ili partnerKa očekivati i redovne igrice u spavaćoj sobi.

Bonus video: