Detalji optužnice: Kako je ubijen i raskomadan Rostislav Cvetkov

Tužilaštvo je detaljno opisalo jedno od najsvirepijih ubistava u Crnoj Gori
414 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2011. 12:12h

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv državljanina Srbije Nebojše G. Savića (28) zvani Draža iz Valjeva, po zanimanju ribar, zbog ubistva bugarskog državljanina .

Optužen je i Nebojšin brat Gajo Savića (27), zbog pomaganja u ubistvu.

U optužnici se navodi da je u periodu od 22. do 25. marta 2011. godine u Budvi, okrivljeni Nebojša Savić na podmukao način sa umišljajem ubio Cvetkova, u čemu mu je pomagao brat Gajo, obećavajući prikrivanje zločina.

Cvetkov je krvario do smrti

Nebojša Savić je u večernjim satima 22. marta, dok su se nalazili u stanu Saše Mijatovića, u naselju Adok u Budvi, prišao Cvetkovu koji je ležao na krevetu, i sa leđa ga ubo bajonetom u leđa i grudi. Na taj način mu je nanio 25 ubodno- reznih rana i to 21 u grudni koš.

Cvetkov je iskrvario do smrti nakon rascjepa srca, pluća, dušnika i raskidanih kvnih sudova.

Uništio je djelove tijela tako što je benzinom polio glavu i šake i zapalio, te djelove tijela sakrio u šipražje

Polili leš sonom kisjelinom

Braća su okrivljena da su odvukli tijelo na pod pored vrata od kupatila, postavili na plastični zastor koji je Nebojša pokidao iznad kade u kupatilu. Potom je Nebojša sa tijela pokojnog skinuo gornji dio trenerke zelene boje i pantalone, pa ručnom testerom prešegao šake, glavu, ruke u predjelu ispod ramena i jednu nogu ispod kuka.

Gajo Savić je na benzinskoj pumpi “Eko petrol” AD Kotor, u petolitarsku flašu od vode napunio benzinom i donio u stan

Okrivljeni Nebojša Savić je glavu i šake Rostislava Cvetkova stavio u lavor, odnio u kupatilo i polio ih sonom kisjelinom. Potom je odsječene ruke zavio u crno-bijeli peškir i zajedno sa odsječenim nogama stavio u jednu vreću za smeće, a u drugu vreću trup, uvijen u plastični zastor i ćebad.

Litar benzina u tegli od nes kafe

Braća Savić su, kako se navodi u optužnici, sastrugali krv sa zida iznad kreveta, počistili krv sa poda i garderobu koju su skinuli sa Cvetkova, posteljinu, peškire i sunđere umrljane krvlju, te ostalu garderobu koju je pokojni imao u stanu i zajedno sa ručnom testerom spakovali u vreće za smeće.

Narednog dana, 24. marta Gajo Savić je na benzinskoj pumpi “Eko petrol” AD Kotor, u petolitarsku flašu od vode napunio benzinom i donio u stan.

Od ove količine benzina, Nebojša je presuo jedan litar benzina u teglu od nes kafe, kako bi posuli glavu i šake Rostislava Cvetkova.

Istog dana 24. marta oko 18,00 časova, po dogovoru sa bratom Nebojšom, okrivljeni Gajo Savić je pošao u agenciju za izdavanje renta kar vozila “dan car”, i platio na ime rentu za 24 sata za vozilo “tojota ajgo”.

Glava u torbi za lap top

. Oko 18,30 su se odvezli ka brdu Spas i parkirali auto ispred rampe.

Gajo je pomogao bratu Nebojši da vreću sa trupom prebaci preko ramena, nakon čega je Nebojša vreće sa djelovima tijela prenio 100 metara od rampe, isjeckao s gornje strane, polio benzinom i zapalio. Za to vrijeme, Gajo je čekao pored vozila.

Potom je Gajo vratio vozilo renta kar agenciji i vratio se u iznajmljeni stan, odakle je zajedno sa Nebojšom odnio vreće u kojima je bila spakovana garderoba Cvetkova, posteljina sa tragovima krvi, ručna testera i ostale stvari koje su koristili prilikom čišćenja stana, i bacili ih u kontejner nedaleko od iznajmljenog stana.

Optužnica kaže da je 25. marta rano ujutro Gajo Savić, bijelu torbu od laptopa u koju je Nebojša prethodno upakovao glavu i šake, odnio u naselje Podmaine na proplanak koji se nalazi u šumi, 30 metara od makadamskog puta, koji vodi ka manastiru Podmaine.

Optuženi i za prodaju marihuane

Uništio je djelove tijela tako što je benzinom polio glavu i šake i zapalio, te djelove tijela sakrio u šipražje.

Osim za teško ubistvo, Nebojša Savić je optužen i za prodaju droge, a njegov brat Gajo za pomaganje u prodaji droge. U prvoj polovini marta 2011. Nebojša je radi prodaje unio u Crnu Goru i radi prodaje držao marihuanu.

Galerija

Bonus video: