Bivša sekretarica tuži ambasadorku u Parizu Irenu Radović

Radović odbija da mi isplati osam hiljada eura otpremnine, koja mi pripada po zakonu. Zbog toga sam primorana da podnesem tužbu“, kazala je Dalida Kovačević
444 pregleda 1 komentar(a)
irena radovic, Foto: Boris Pejović
irena radovic, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.07.2011. 08:27h

Bivša sekretarica u ambasadi Crne Gore u Parizu Dalida Kovačević tužila je ambasadorku Irenu Radović pred francuskim sudom zbog navodnog kršenja ugovora o radu, tražeći da joj ambasada isplati odštetu od 20 hiljada eura.

Ona je optužila ambasadorku da odbija da joj vrati radna dokumenta i isplati otpremninu od osam hiljada eura, za koju tvrdi da joj pripada.

S druge strane, u Ministarstvu vanjskih poslova tvrde da optužbe Kovačevićeve nijesu utemeljene i da u ugovoru o radu stoji da je za sve sporove nadležan sud u Podgorici.

Kovačević je rekla “Vijestima” da je protiv ambasade podnijela tužbu pred francuskim sudom za radničke sporove jer, zbog odbijanja Radovićeve da joj vrati dokumentaciju, dva mjeseca živi bez ikakvih primanja.

"Radović odbija da mi isplati osam hiljada eura otpremnine, koja mi pripada po zakonu"

„Iako već dva mjeseca ne radim u ambasadi, ambasadorka je odbila da potpiše dokumenta koja su mi potrebna da se prijavim na Biro rada, tako da od maja ne primam ni euro.

Osim toga, Radović odbija da mi isplati osam hiljada eura otpremnine, koja mi pripada po zakonu. Zbog toga sam primorana da podnesem tužbu“, kazala je Kovačevićeva, koja je francuska državljanka.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: