Ljekari optuženi za korupciju ne ostaju bez posla

Ortoped dr Nenad Vukčević, prije nekoliko mjeseci pravosnažno osuđen za korupciju, sve su prilike da će iz operacione sale otići u Spuž na izdržavanje kazne
487 pregleda 0 komentar(a)
Nenad Vukčević, Foto: Luka Zeković
Nenad Vukčević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.07.2011. 08:51h

Ortoped dr Nenad Vukčević, prije nekoliko mjeseci pravosnažno osuđen za korupciju, sve su prilike da će iz operacione sale otići u Spuž na izdržavanje kazne.

Presuda dr Vukčeviću prva je presuda u zdravstvu izrečena za to krivično djelo.

On je osuđen u junu na tri mjeseca zatvora zbog primanja mita od porodice sada pokojnog Emila Šahmanovića. Prvostepenom presudom bila mu je izrečena kazna od pet mjeseci zatvora, ali je Apelacioni sud preinačio.

Vukčević je 16. i 17. aprila 2009. godine u Podgorici, kao ljekar specijalista ortopedije u Kliničkom centru (KC) Crne Gore, zahtijevao i primio poklon i to poslije operacije vratne kičme tridesetjednogodišnjeg Emila Šahmanovića, koji je preminuo 2. juna u KC, nakon što je 15. aprila teško povrijedio kičmu. Nakon završene operacije 16. aprila, dr Vukčević je na Klinici za ortopediju i traumatologiju od porodice Šahmanović zahtijevao poklon. On je braći pokojnog Emila, Harisu, Enisu i Elviru Šahmanoviću, rekao: “Operacija je bila uspješna, ni u Americi da je rađeno ne bi bilo bolje, ja sam vas ispoštovao, nadam se da ćete i vi mene ispoštovati. Nazvaćete me sjutra oko 10 sati da se nađemo da pijemo kafu”.

Narednog dana kada su se sastali, Haris Šahmanović je dr Vukčeviću predao 500 eura dok se ljekar nalazio u svom vozilu, navodi se u optužnici po kojoj je ljekar, prvi put u Crnoj Gori, osuđen za korupciju.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: