Cetinje Jazz Fest počinje 1. avgusta, prvi svira Dragoljub Đuričić

Pored Ljetnje pozornice, renomirani izvođači iz zemlje i regiona, nastupiće i po cetinjskim kafićima
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2011. 12:34h

Tradicionalni Cetinje Jazz Fest 2011, koji će biti upriličen u sklopu Cetinjskog kulturnog ljeta, biće održan od 1. do 7. avgusta, a program manifestacije, koju organizuje Turistička organizacija Prijestonice Cetinje u saradnji sa Prijestonicom Cetinje, biće realizovan na više lokacija.

Pored Ljetnje pozornice, renomirani izvođači iz zemlje i regiona, nastupiće i po cetinjskim kafićima.

Tako će festival u ponedjeljak, 1. avgusta, otvoriti popularni bubnjar Dragoljub Đuričić, koncertom “Balkanska lavina”, na Ljetnjoj pozornici, sa početkom u 21 čas, a uz Đuričića, na sceni će se pojaviti i bubnjari Igor Malešević, Relja Svilar, te Mamadu Puje.

U srijedu, 3. avgusta, slijedi nastup Piva Jazz Banda (Šule Jovović, Ivan Marović, Zoran Ćetković), koji će biti održan u bašti Gradske kafane, sa početkom u 22 časa.

Naredne večeri, od 22 časa, u “New York” kafeu biće priređen koncert džez kvarteta So What (Sanja Raičković, Vladan Jestrović, Miladin Peruničić, Ivan Ivanović).

Petak, 5. avgust, namijenjen je za nastup cetinjskog kvarteta Baltazar, u čijoj su postavi Blažo Tatar, Milivoje Pićurić, Ivan Marović i Stefan Pavićević. Navedeni sastav sviraće pred publikom u cafeu “Dvor”, od 22 časa.

Još jedan crnogorski džez ansambl koji će se pojaviti na ovogodišnjem Jazz Festu jeste i Dr Wolf (Vuk Marković, Boris Bastać, Vido Uskoković, Branko Koprivica). Njihov nastup predviđen je za subotu, 6. avgust u cafeu “Iris”, počev od 22 časa.

Naposljetku, pred publikom na Ljetnjoj pozornici pojaviće se i Vasil Hadžimanov and friends. Njihov koncert, kojim će ujedno biti zatvoren Cetinje Jazz Fest 2011, planiran je za nedjelju, 7. avgust, sa početkom u 21 čas.

Galerija

Bonus video: