Na Makedonce sa provjerenim snagama

"Po kvalitetu smo slični Makedoncima, iako ja vjerujem da smo mi u prednosti“, kazao je „Vijestima“ selektor Joksimović.
0 komentar(a)
Muška odbojkaška reprezentacija, Foto: Anto Baković
Muška odbojkaška reprezentacija, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 25.07.2011. 15:31h

Selektor muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Ivan Joksimović danas je saopštio spisak od 14 reprezentativaca na koje računa za dvomeč sa Makedonijom, u eliminacionoj rundi kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Na spisku nema novih imena u odnosu na prvo okupljanje povodom Igara malih zemalja u Lihtenšajnu, gdje su „crveni“ osvojili zlatnu medalju.

Okupljanje je 4. avgusta u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore, nakon čega se odbojkaši sele za Pljevlja, gdje će se pripremati i igrati prvi meč sa Makedonijom.

„Imaćemo 22 radna dana do prvog meča, a igračima je već podijeljen individualni plan rada kako bi spremni dočekali početak priprema i kako bismo odmah počeli da radimo sa loptom. S obzirom da smo za Lihtenštajn imali mjesec i po zajedničkog rada, neće biti potrebno međusobno upoznavanje i navikavanje, pa će nam sa te strane biti lakše. Takođe, povoljna stvar je što praktično svi igrači, osim Milivojevića, imaju klub za narednu sezonu, što će pomoći da ekipa bude maksimalno skoncentrisana na ono što nas očekuje protiv Makedonije. Prikupili smo dosta informacija o našem protivniku, prikupićemo još do prvog meča. Po kvalitetu smo slični Makedoncima, iako ja vjerujem da smo mi u prednosti“, kazao je „Vijestima“ selektor Joksimović.

Crna Gora će do mečeva sa Makedonjom odigrati nekoliko kontrolnih mečeva. Već su dogovorena dva meča sa Bosnom i Hercegovinom, u Kaknju 20. i 21. avgusta, a u toku su pregovori sa Mađarskom za dva meča koja bi se igrala 13. i 14. istog mjeseca.

Prvi meč sa Makedonijom biće odigran 26. avgusta (20.30 časova) u pljevaljskoj „Adi“, dok je revanš nedjelju dana kasnije u Skoplju.

Bolji iz ovog dvomeča (u slučaju da obje selekcije ostvare po pobjedu, bilo kojim rezultatom, u revanšu će se igrati „zlatni set“) ide na jedan od tri pretkvalifikaciona turnira, u grupu A, u kojoj će se naći četiri selekcije sa Evropskog prvenstva u Češkoj i Austriji, te bolji iz duela između Španije i pobjednika dvomeča predeliminacione runde kvalifikacija Gruzija – Danska.

Pretkvalifikacioni turniri na programu su od 22. do 27. novembra, a samo prvoplasirana će izboriti prolaz u posljednji krug kvalifikacija za Igre u Londonu, za turnir koji će biti održan u Bugarskoj.

SPISAK

Tehničari:

1. Simo Dabović (Budvanska rivijera)

2. Rajko Strugar (Vojvodina, Srbija)

Srednji blokeri:

3. Luka Šuljagić (Padova, Italija)

4. Gojko Ćuk (Budvanska rivijera)

5. Ivan Ječmenica (Budućnost)

6. Bojan Radović (Budućnost)

Primači servisa:

7. Bojić Marko (Rešovija, Poljska)

8. Aleksandar Milivojević (bez kluba)

9. Dejan Čabarkapa (Prvačina, Slovenija)

10. Bojan Đukić (Budućnost)

11. Balša Radunović (Segrate, Italija)

Korektori:

12. Miloš Ćulafić (Poatje, Francuska)

13. Aleksandar Minić (Partizan, Srbija)

Libero:

14. Ivan Rašović (Budvanska rivijera)

Bonus video: