PREVENTIVNO ZADRŽAN

Ruski planinar stabilno, u srijedu izlazi iz bolnice

Šepeljev je u nedjelju prilikom pokušaja da sa skromnom opremom obavi uspon uz liticu durmitorskog vrha Obla glava pao i zadobio je povrede glave, ruke i noge
0 komentar(a)
Planinar Durmitor, Foto: Obrad Pješivac
Planinar Durmitor, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 25.07.2011. 13:52h

Ruski državljanin Sergej Šepeljev (24) koji je u nedjelju prilikom uspona na durmitorski vrh Obla glava doživio povrede uspješno se oporavlja na hirurškom odjeljenju bolnice u Pljevljima.

Načelnik hirurgije dr Milanko Terzić je kazao da je stanje Sergeja stabilno i nije životno ugrožen, te da će u srijedu izlaći iz bolnice.

"Urađena su snimanja skenerom i rendgenom i konstatovan višestruki prelom nosnih kostiju ali nije došlo do njihovog pomjeranja. Pored toga zadobio je rane na čelu i licu koje su takođe medicinski tretirane. Smjestili smo ga u prostorije intenzivne njege samo zbog toga što je inostrani državljanin i već u srijedu će kući", kazao je dr. Terzić.

Šepeljev je kao turista boravio u Žabljaku i u nedjelju je oko 15.30 časova prilikom pokušaja da sa skromnom opremom samostalno obavi uspon uz liticu durmitorskog vrha Obla glava (2.303) pao i zadobio je povrede glave, ruke i noge.

Dežurna služba žabljačke policije primila je obavještenje o nezgodi u 16.40 časova.

Odmah je angažovana devetočlana ekipa spasilaca iz Žabljaka koji su djelovali efektno i za tri sata stigli do povrijeđenog, ukazali mu neophodnu pomoć, smjestili na nosila i donijeli ga do vozila hitne pomoći koje je spremno čekalo da preuzme povrijeđenog kod Mlinskog potoka, nekoliko stotina metara od Crnog prema Zminjem jezeru.

Nakon prijema u žabljačku zdravstvenu stanicu i ukazane medicinske pomoći povrijeđeni mladić transportovan je u bolnicu u Pljevljima gdje je primljen.

Preporučujemo za Vas