Šampion ostao bez osam igračica, stigla dva pojačanja

Galeb ove godine slavi jubilej – pet godina postojanja, tokom kojih je osvojio tri trofeja, dvije titule i Kup. Pretprošle sezone ekipa Luke Tijanića je, čak, bila osvajač duple krune.
78 pregleda 0 komentar(a)
Galeb, Foto: Anto Baković
Galeb, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 24.07.2011. 13:44h

Odbojkašice Galeba u predstojećoj sezoni braniće dvostruku uzastopnu titulu sa potpuno novim i podmlađenim timom, saopšteno je iz barskog kluba.

Galeb je, naime, ovog ljeta napustilo čak osam igračica – kapiten Marija Jovanović, Amerikanke Brodski i Di Đirolamo, Milica Tapušković (SAD, Univerzitet Džeksonvil), Jelena Cvijović, Bojana Medojević (Budućnost Zetatrans), Danijela Đukić (Budućnost Zetatrans) i Radmila Radević (Morača). Otišla je, dakle, čitava prva postava, od koje je ostala jedino libero Dragana Vulević.

Sa druge strane, redove Galeba pojačale su dvije igračice iz gradskog rivala Luke Bar, Mirjana Tošić i Alma Đeljošević Alma.

“One će biti od velike pomoći našoj mladoj i neiskusnoj ekipi, obzirom na njihovo višegodišnje iskustvo i kvalitet koji su stekli u redovima gradskog rivala. U onovj sezoni nastupićemo sa potpuno renoviranom i podmlađenom ekipom, sastavljenom od igračica koje su prošle sve naše selekcije, a u posljednje dvije sezone nastupale u Drugoj ligi. Okosnica te ekipe će biti igračice rođene 1994. i 1995. godine. Kao i svake sezone, težićemo da prvoj ekipi priključimo i nekoliko igračica iz pionirsko-kadetskog pogona (godišta 1996. i 1997.). Učestvovaćemo i u Pionirskoj i Kadetskoj ligi koja će se održavati paralelno sa takmičenjem u Prvoj odbojkaškoj ligi Crne Gore”, kaže predsjednik Galeba Nikola Vujačić.

Galeb ove godine slavi mali jubilej – pet godina postojanja, tokom kojih je osvojio tri trofeja, dvije titule i Kup. Pretprošle sezone ekipa Luke Tijanića je, čak, bila osvajač duple krune. Povodom pet godina postojanja mlađi barski prvoligaš će sredinom septembra organizovati tradicionalni turnir uz učešće kvalitetnih ekipa iz Crne Gore i okruženja.

“Sumirajući postignuto u proteklih pet godina uprava kluba je izuzetno zadovoljna što je i pored angažovanja igračica iz SAD-a i Srbije stvoren je veći broj kvalitetnih igračica iz vlastitih resursa. To su Marina Šušter, Jelena Rosić, Bojana Medojević, Milica Tapušković, Jelena Cvijović, Dragana Vulević, Danijela Đukić Danijela, koje nastupaju za najkvalitetnije crnogorske klubove, a članovi su reprezentativnih selekcija Crne Gore”, dodao je Vujačić, i zaključio da će klub do početka predstojeće sezone “pokušati da ojača stručni štab angažovanjem jednog ili dva mlada trenera za rad sa mlađim kategorijama”.

Ekipa Galeba će pripreme za novu sezonu početi 15. avgusta.

Bonus video: