Medojević podržao stav Ivanovića: Korektna bi bila smjena Veljovića

U proteklom periodu direktor policije Veljović pokazao kao aposlutni poslušnik i odani vojnik predsjednika DPS-a
92 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.07.2011. 12:42h

Lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević "u potpunosti podržava stav direktora ND "Vijesti" oko ponude premijera Igora Lukšića da se organizuje zajednički sastanak sa direktorom policije Veselinom Veljovićem".Lukšić je predložio da se, povodom više slučajeva spaljivanja vozila Vijesti, organizuje sastanak čelnika Uprave policije sa uredništvom tog dnevnog lista.

"Minimum političke korektnosti od strane premijera je da obavijesti javnost da je direktor policije Veljović smijenjen zbog nesposobnosti da rukovodi policijom koja je dovela do nedostatka rezultata u otkrivanju počinilica i nalogodavca serije krivičnih djela uperenih protiv kritičara politike aktuelne vlasti", naveo je Medojević u pismu podrške.

On navodi da se "u proteklom periodu direktor policije Veljović pokazao kao aposlutni poslušnik i odani vojnik predsjednika DPS-a", što je, kako je naveo, "rezultiralo čitavim nizom profesionalnih propusta u radu policije.

"Montiranje tobožnjih počinilaca napada na Željka Ivanovića, neprofesionalni tretman prema učesnicima oružanog napada i pokušaja ubistva Mihaila Jovovića, ubistvo Srđana Vojičića i napad na Jevrema Brkovića, traženje političkog azila šestorice bivših policajaca svjedoka prekograničnog šverca i kriminala i korupcije u policiji i carini, nezakonito postupanje i zastrašivanje direktorice MANS-a Vanje Ćalović, nezakonito prikupljanje podataka o građanima od mobilnih operatera, fijasko istrage o ubistvu Ivana Šćepanovića i Dragana Bećirovica u Budvi, ukazuju na opasnu praksu zataškavanja i nerješavanja krivičnih djela koja mogu imati veze sa vrhom mafije na vlasti u Crnoj Gori", naveo je Medojević.

Lider PzP-a dodaje da je premijer Lukšić upoznat sa zahtjevima međunarodne zajednice i kaže da bi "smjena Veljovića bila jedna pozitivna poruka i domaćoj javnosti , ali i međunarodnoj zajednici da je Vlada svjesna problema neefikasnog i neprofesionalnog djelovanja policije i da je spremna na reforme".

"Vrijeme čekanja konretnih samostalnih, demokratskih i reformskih poteza od strane premijera Lukšića, ubrzano ističe. Demokrastka Crna Gora, ali i međunarodna zajednica očekuju konkretne poteze koji će nas uvjeriti da je premijer Lukšić, i na djelu, spreman da donosi odluke koje se, možda neće dopasti klanu Đukanović, ali će biti dobre za interese građana i države Crne Gore", kazao je Medojević.

Bonus video: