Oskrnavili grobnicu u Grblju, odnijeli skupocjene pozlaćene cvjetove

Jovo se tek vratio sa liječenje iz Beograda i sa suprugom pošao da obiđe grob sina kad je zatekao je oskrnavljenu grobnicu
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2011. 12:54h

Nepoznati vandali oskrnavili su grob Marka Buzdovana, sina jednica Jova Buzdovana iz sela Kovači u Donjem Grblju, odnijevši sa grobnice šest skupocjenih pozlaćenih ukrasnih cvjetova.

Jovo se tek vratio sa liječenje iz Beograda i sa suprugom pošao da obiđe grob sina kad je zatekao je oskrnavljenu grobnicu. Odmah je cijeli slučaja prijavio policiji u Kotoru, čiji su inspektori izlazili na lice mjesta

"Vandali su oštetili grob prije par dana, dok sam bio u Beogradu na liječenju. Došao sam sa suprugom jutros oko sedam časova da zapalimo svijeće i okitimo cvijećem grob, ali smo zatekli užasan prizor. Šest polaćenih metalnih cvjetovana koje su bile na stubićima oko groba, su pokidane, odčupane i ponešene", ispričao je vidno potrešen Jovo.

On je kazao da je slučaj predao policiji i upravo zvao medije da neko kome budu prodavali te ruže, zna da su ukradene sa groblja.

"Nije mi do štete nego smo zatečeni time šta se desilo Ovo je mirno seosko groblje i ne možemo da vjerujemo da je neko došao upravo tu da skrnavi groblje. I pored jada i nevolje, još i ovo nam se desilo", kazao je Jovo.

Roditelji šokirani

On je dodao da su on i supruga bili potpuno šokirani onim što su zatekli na grobu sina, koji je prije sedam godina iznenada umro u svojoj 21 godini.

"Osjećamo se jadno i nevoljno. I ovako je jadno kada dođemo na grob, pa ti još i oskrnave grob sina jedinca. Ovo nije prvi put da neko krade sa groblja, ali uglavnom su nosili voće, sokove, hranu. Bilo mi je teško u početku, nadamo sam da ću na grbu zateći sve ono što ostavimo. Ne znam zbog čega se ovo dogodilo, niti imamo ni u bilo koga da sumnjam da bi to neko mogao da uradi, jer nema razloga ni zbopg čega. Ali eto, našli su se idioti da i to urade. Kakos e nijesu bojali kada su vidjeli sliku moga nesretnika tu na grobu, kada su čupali, da će im se ruka ukočiti, ako ima Boga da pogled ana njih", kazao je Jovo.

On je kazao da su ostali pozlaćeni djelovi nadgrobnog spomenika ostali netaknuti, uvjeren da su se odlučili da uzmu pozlaćene ruže, teške od po pola kilograma, misleći da su cijele od zlata.

Galerija

Bonus video: