Kan nokautirao Džudu

Britanski as pakistanskih korijena je od početka meča diktirao tempo, izuzetnom brzinom potpuno zbunio Džudu i natjerao sudiju Vika Drakulića da u 5. rundi prekine meč
64 pregleda 0 komentar(a)
Amir Kan, Foto: Reuters
Amir Kan, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.07.2011. 09:22h

Meč za objedinjavanje titula u poluvelter kategoriji završen je ranim prekidom - 13 sekundi prije isteka pete runde, Amir Kan je u Las Vegasu nokautirao Zaba Džudu i tituli prvaka svijeta u WBA verziji dodao i IBF pojas.

Britanski as pakistanskih korijena je od početka meča diktirao tempo, izuzetnom brzinom potpuno zbunio Džudu i nakon serije udaraca natjerao sudiju Vika Drakulića da prekine meč.

Doduše, ostala je dilema da li je udarac kojim je počeo napad završio ispod Džudinog pojasa...

- Osjećao sam se sjajno u ringu, toliko sam se lako kretao da ne osjećam da sam boksovao. Zaba je sjajan bokser i bio je veliki šampion. Možda će neko reći da moj udarac nije bio čist, ali je samo bilo pitanje vremena kada ću ga nokautirati - rekao je Kralj Kan.

Momak koji je rođen 8. decembra je upisao 26. pobjedu u profi ringu, u kojoj ima samo jedan poraz, dok je Džudin skor sada 41-7.

Zanimljivo, Kana je 6. septembra 2008. je senzacionalno savladao Kolumbijac Brejdis Preskot, koji je sebi dodijelio nadimak Khanqueror (igra riječi, jer conqueror znači osvajač).

Bonus video: