Marković se pred sudijom branio ćutanjem za pokušaj ubistva Vešovića

Jedno zrno je okrznulo nogu Vešovića i nanijelo mu lakšu povredu, a drugo se zarilo u naslon stolice na kojoj je sjedio
487 pregleda 0 komentar(a)
Pucnjava kod picerije "Ćošak", Foto: Boris Pejović
Pucnjava kod picerije "Ćošak", Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.07.2011. 13:12h

Istražni sudija Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović saslušao je Nebojšu Markovića (24) koji se sumnjiči da je 21. jula pokušao da ubije sugrađanina Miša Vešovića u centru Podgorice.

Tu informaciju "Vijestima" je potvrdio sudija Ivanović koji je kazao da je Markoviću stavljeno na teret krivično djelo ubistvo u pokušaju, kao i da mu je određen pritvor. On je saslušan u prisustvu zamjenika Višeg državnog tužioca Tatjane Begović.

Njegov branilac advokat Predrag Đolević kazao je da se Marković branio ćutanjem.

Odmah poslije pucnjave osumnjičeni Marković i lakše ranjeni Vešović su pobjegli sa mjesta incidenta, ali je nakon prijave obračuna policija krenula u potragu

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" Vešović je sa drugom Predragom Smatlikom sjedio na terasi picerije.

“Na samoj raskrsnici Ulice slobode i Bulevara Ivana Crnojevića, na pješačkom prelazu zaostavio se automobil "golf 4" iz kojeg je izašao Marković. Poslije samo nekoliko trenutaka počela je pucnjava", naveo je sagovornik "Vijesti", blizak istrazi.

Jedno zrno je okrznulo nogu Vešovića i nanijelo mu lakšu povredu, a drugo se zarilo u naslon stolice na kojoj je sjedio. Treći hitac je probio staklo na vratima lokala, a zrno je prema policijskim pretpostavkama preletjelo iznad Vešovićeve glave.

Policija je tokom uviđaja pronašla još dvije čaure, koje su poslate na vještačenje.

Vešović je više puta sumnjičen za oružane napade i druga krivična djela

Odmah poslije pucnjave osumnjičeni Marković i lakše ranjeni Vešović su pobjegli sa mjesta incidenta, ali je nakon prijave obračuna policija krenula u potragu. Ranjeni Vešović je sat nakon pucnjave sam došao u zgradu policije, odakle je prebačen u Urgentni blok Kliničkog centra.

"Ubrzo potom, inspektori su uspjeli da lociraju i uhapse Markovića, koji se kasnije prilikom pokušaja da ga ispitaju branio ćutanjem", rečeno je "Vijestima".

U posljednje vrijeme, prema riječima upućenih, Marković i njegov brat Nikola i Vešović su često bili u sukobu.

Samo prema policijskim evidencijama, u septembru prošle godine, Markovićev brat je u dva narata napao Vešovića. Prvi put ga je pretukao u Zagoriču, a poslije 15 dana ga je presreo na Vezirovom mostu, kada je iz džipa ka njemu "uperio pištolj".

Marković je više puta sumnjičen za oružane napade i druga krivična djela.

Bonus video: