Radnici "Mat company" strahuju od zapljene imovine Šariću i Lončaru

Broj zaposlenih u nekoliko firmi, koje se dovode u vezu sa Šarićem u posljednje vrijeme se znatno smanjio
167 pregleda 0 komentar(a)
Mat company, Foto: Goran Malidžan
Mat company, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 23.07.2011. 09:39h

Radnici preduzeća "Mat company" iz Pljevalja strahuju za svoju egzistenciju nakon zahtjeva Vrhovnog državnog tužilaštva da se privremeno oduzme imovina optuženom Dušku Šariću i Jovici Lončaru.

"Najteže će biti nama radnicima ukoliko ostanemo bez posla. Kola bi se slomila na nama, a to država ne bi smjela da dozvoli", rekao je jedan od radnika kompanije.

Ukoliko bi prestali sa radom više od sto porodica dovedeno bi bilo na rub egzistencije jer bi ostali bez primanja, koja su do sada uvijek bila redovna.

"Mat kompani" u Pljevljima posluje od 2006. godine, a preduzeće je bilo angažovano na nekoliko velikih poslova u pljevaljskoj opštini

Broj zaposlenih u nekoliko firmi, koje se dovode u vezu sa Šarićem u posljednje vrijeme se znatno smanjio, naročito kada su završeni poslovi koje je ta kompanija radila na otvaranju kopa Cementara za potrebe pljevaljskg Rudnika uglja.

U majskom saopštenju zaposleni su naveli da su "profesionalno obavljali svoje poslove i stoga im je neophodno omogućiti da nastave da rade".

"Sve građevinske radove u kojima smo bili angažovani krajnje profesionalno smo završili i nije tačno da smo u bilo kom poslu bili privilegovani kako se to često spekulisalo. Firma "Mat company" je u nekoliko navrata obezbijedila sredstva za život za oko 300 radnika. Svima nama je bila pružena mogućnost da radimo i zaradimo i zato mislimo da niko u ovoj državi, bez obzira šta državno tužilaštvo zahtijevalo, ne smije ostaviti bez hljeba naše porodice", navodi se u majskom saopštenju.

Trenutno kompanija ostvaruje prihode od prodaje betona, a radnici su angažovani i na poslovima izgradnje puta za potrebe Rudnika uglja

"Bilo kakva obustava rada, dovela bi u nezgodnu situaciju čitav grad", naveli su radnici u majskom saopštenju.

"Mat kompani" u Pljevljima posluje od 2006. godine, a preduzeće je bilo angažovano na nekoliko velikih poslova u pljevaljskoj opštini.

Osim na poslovima otvaranja kopa rudnika uglja, preduzeće je bilo angažovano i na poslovima izgradnje Ulice Aleksandra Vukovića u pljevaljskom naselju Radosavac.

Trenutno kompanija ostvaruje prihode od prodaje betona, a radnici su angažovani i na poslovima izgradnje puta za potrebe Rudnika uglja, kao i u sopstvenom kamenolomu.

Dio mehanizacije je smješten u selu Otilovići na mjestu gdje je bila planirana izgradnja cementare, a tridesetak mašina i vozila je parkirano u naselju Ševari gdje je radionica preduzeća.

Bonus video: