Sud sprema katanac za imovinu Šarića i Lončara

Imovina, ukoliko bude privremeno zaplijenjena, na čuvanje će se dodijeliti službenicima Uprave za imovinu
177 pregleda 0 komentar(a)
nina ivanović, Foto: Boris Pejović
nina ivanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.07.2011. 08:45h

Da li će optuženi Pljevljaci Duško Šarić i Jovica Lončar ubrzo privremeno ostati bez imovine i da li će njihove firme, teške mašine, kamioni, automobili, diskoteka i lokali biti stavljeni pod katanac, znaće se početkom naredne sedmice, kada će vijeće Višeg suda u Bijelom Polju donijeti odluku.

“Vijesti” saznaju da je sud u Bijelom Polju “spremio katanac” i napravio strategiju oko načina čuvanja imovine, ukoliko vijeće prihvati predlog specijalnog tužioca za organizovani kriminal Đurđine-Nine Ivanović.

Ukoliko sud prihvati zahtjev specijalnog tužioca da se privremeno oduzme imovina, oni će prema Zakonu o staranju o privremeno i trajno oduzetoj imovini, morati prvo da zapečate firme i lokale, a potom da popišu sve što ima tamo nakon čega će se procijeniti vrijednost.

Imovina, ukoliko bude privremeno zaplijenjena, na čuvanje će se dodijeliti službenicima Uprave za imovinu, koji će se do nove, pravosnažne presude u predmetu protiv Šarića i Lonačara, starati o svemu. Sud će za takvu odluku osim rješenja o privremenom oduzimanju, morati da Upravi za imovinu dostavi i rješenje o načinu čuvanja i skladištenju vrijednosti, koje će se naći na spisku za pljenidbu.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: