Brojni građani "prepoznali" lik sa foto-robota ubice Ljuba Jovanovića

“Sve prijave se provjeravaju. Vidjećemo da li će to dati rezultate”, naveo je Siniša Stojković
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.07.2011. 09:24h

“Ovaj sa slike liči na jednog momka tu iz okoline”, glasila je jedna od poruka Cetinjanke, koja se javila juče na broj dežurne službe policije, a potom je službeniku pojasnila na koga sumnja nakon što je u medijima vidjela foto-robot mogućeg ubice košarkaša Ljubomira Jovanovića.

Ovo nije bio jedini poziv građana - od srijede popodne nakon što su crnogorski mediji objavili foto-robot osumnjičenog, zvalo je na desetine ljudi, najviše sa Cetinja.

“Do sada je veliki broj građana, posebno Cetinjana, pozivao brojeve policije. Imamo potrebu da istaknemu njihovu dobru volju da svojim saznanjima pomognu policiji, na čemu smo im zahvalni. Izražavamo nadu i uvjerenje da će građani i dalje biti kooperativni i pokazati razumijevanje ukoliko ih policijski službenici pozovu u službene prostorije, radi davanja obavještenja ili uzimanja izjava”, saopštila je policija u jučerašnjem novom apelu za pomoć.

Rukovodilac Ispostave kriminalističke policije Područne jedinice Podgorica Siniša Stojković kazao je da se prijave građana “obrađuju i da je istraga u toku”.

“Sve prijave se provjeravaju. Vidjećemo da li će to dati rezultate”, naveo je on.

Prvi čovjek kriminalistike PJ Podgorica je predstavio komjuterski prikaz lika koji je slučan ubici, koji je 30. juna ove godine u kazinu “Lutrije Crne Gore” usmrtio košarkaša, koji se slučajno našao u kladionici tokom oružane pljačke.

Policija je ponovila da je ubica, najvjerovatnije, muškarac star do 25 godina, svijetle kose i tena, srednje razvijenosti i da je visok oko 175 centimetara.

“Ukoliko prepoznate lice sa fotorobota, ili vam se čini da znate ili ste vidjeli ovog muškarca, pozivamo vas da to prijavite na brojeve telefona 122, 020/224-015 (Dežurna služba PJ Podgorica), 041/231- 007 (Dežurna služba Ispostave Cetinje) ili na bilo koji drugi način bilo kojoj područnoj jedinici i ispostavi policije”, apelovala je policija, navodeći da su prijave anonimne.

Bonus video: