Ubili Hodžića hicem iz prigušivača, osuđeni na 35 godina

Optuženi su sa skrovitih mjesta četiri dana dvogledom osmatrali kuću Hodžića i pratili njegovo kretanje, čekajući pogodan trenutak da ga ubiju
133 pregleda 0 komentar(a)
suđenje, rifat hodžić, ubistvo, Foto: Arhiva "Vijesti"
suđenje, rifat hodžić, ubistvo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.07.2011. 17:36h

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu ubicama Rifata Hodžića u septembru 2006. godine, saznaju “Vijesti” od advokata odbrane, a što je potvrđeno i u Višem sudu u Podgorici.

Krivično vijeće sudije Dragoja Jovića u ponovljenom sudskom postupku, na 20 godina zatvora osudilo je albanskog državljanina Ardiana S. Šeru, nastanjenog u Bruklinu - SAD, dok je saizvršilac Pjerin N. Đoka iz sela Pentar u Draču, osuđen na 15 godina zatvora.

Prema navodima presude, Šera i Đoka su kao saizvršioci ubili Rifata Hodžića 15. septembra 2006. godine oko 17.30 sati, na lokalnom putu Ostros - Sjerč, u mjestu Ćurijani, kod Bara.

Ubistvo su počinili na podmukao način. Optuženi su sa skrovitih mjesta četiri dana dvogledom osmatrali kuću Hodžića i pratili njegovo kretanje, čekajući pogodan trenutak da ga ubiju.

Parkirali su se, kako je navedeno, na putu kojim je Hodžić svakodnevno prolazio sa stokom a kada je naišao, prišli su mu s leđa, skoro zaustavili vozilo i u momentu kada nije očekivao, Šera je kroz prozor auta iz pištolja sa prigušivačem ispalio jedan projektil koji je Hodžića pogodio u glavu.

Bonus video: