Pucnjava kod Ćoška: Vešović izbjegao kišu metaka

Dva sata kasnije policija je uhapsila Nebojšu Markovića (24), pod sumnjom da je sa nekoliko hitaca iz pištolja pokušao da ubije Vešovića.
668 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2011. 09:01h

Ne jenjavaju vatreni obračuni između zavađenih grupa iz podgoričkog naselja Zagorič - Podgoričanin Mišo Vešović lakše je ranjen u pucnjavi koja se juče u 15.05 časova dogodila na terasi picerije “Ćošak”, u strogom centru Podgorice.

Dva sata kasnije policija je uhapsila Nebojšu Markovića (24), pod sumnjom da je sa nekoliko hitaca iz pištolja pokušao da ubije Vešovića.

Težak incident dogodio se u veoma prometnom dijelu grada u vrijeme kada su gužve na ulici uobičajene. Policija juče nije odmah mogla da sklopi verziju događaja, jer je osoblje “Ćoška”, ali i gosti i konobari iz okolnih lokala govorili da zapravo “ništa nijesu vidjeli, i ništa nijesu čuli”.

“Vijesti” saznaju da je Vešović sa drugom Predragom Smatlikom sjedio na terasi picerije “Ćošak”, gdje su im konobari tek bili donijeli dvije pice.

“Na samoj raskrsnici Ulice slobode i Bulevara Ivana Crnojevića, na pješačkom prelazu zaostavio se automobil “golf 4” iz kojeg je izašao Marković. Poslije samo nekoliko trenutaka počela je pucnjava”, naveo je sagovornik “Vijesti”, blizak istrazi.

U kiši metaka jedno zrno je okrznulo nogu Vešovića i nanijelo mu lakšu povredu, a drugo se zarilo u naslon stolice na kojoj je sjedio. Treći hitac je probio staklo na vratima lokala, a zrno je prema policijskim pretpostavkama preletjelo tik iznad Vešovićeve glave.

Policija je tokom uviđaja pronašla još dvije čaure, koje su poslate na vještačenje.

“Vještačenje će pokazati da li su sve čaure istog kalibra. Ukoliko ne budu, to znači da je još neko učestvovao u pucnjavi”, kazao je jedan od sagovornika iz policije, navodeći da je od Markovića, ali i Vešovića i njegovog druga uzeta takozvana “parafinska rukavica”.

I ranjeni pobjegao nakon pucnjave

Odmah poslije žestoke pucnjave osumnjičeni Marković i lakše ranjeni Vešović su pobjegli sa mjesta incidenta, ali je nakon prijave obračuna policija krenula u potragu. Ranjeni Vešović je nešto prije 16 časova sam došao u zgradu policije, odakle je prebačen u Urgentni blok Kliničkog centra.

“Ubrzo potom, inspektori su uspjeli da lociraju i uhapse Markovića, koji se kasnije prilikom pokušaja da ga ispitaju branio ćutanjem”, rečeno je “Vijestima”.

U posljednje vrijeme, prema riječima upućenih, Marković i njegov brat Nikola i Vešović su često bili u sukobu. Samo prema policijskim evidencijama, u septembru prošle godine, Markovićev brat je u dva narata napao Vešovića.

Prvi put ga je pretukao u Zagoriču, a poslije 15 dana ga je presreo na Vezirovom mostu, kada je iz džipa ka njemu “uperio pištolj”. Vešović je više puta sumnjičen za oružane napade i druga krivična djela.

Galerija

Bonus video: