Polovina žena mrzi svoj osmijeh na fotografijama

Uprkos tome što su najviše nesigurne upravo zbog svog osmijeha, istraživanje koje je sproveo proizvođač paste za zube Macleans otkriva da muškarcE na ženama prvo privuče osmijeh.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2011. 11:33h

Možda vam se na prvi pogled ne čini tako, polovina žena ne voli fotografisanje, a ako ih ipak uspijete nagovoriti na smiješak, kad im pokažete fotografiju vjerovatno će biti nezadovoljne izgledom.

Polovina žena jako je kritična prema svom izgledu i mrzi da se gleda na fotografijama, a tri četvrtine pokušavaju izbjeći fotografisanja.

Kad se ipak ohrabre i fotografišu žene se uglavnom žale da im se ne sviđa njihov osmijeh. Trećina prigovara da njihovi zubi nijesu dovoljno bijeli, a četvrtina se brine jer navodno izgledaju nesigurno, prenosi tportal.hr.

Bore od smijanja brinu 14 posto žena. Ako su ipak zadovoljne osmijehom, prigovaraće zbog zatvorenih očiju ili lošeg outfita. Većina žena boji se da će slike izazvati negativne komentare ako se pojave na Facebooku.

Čak i na najsrećniji dan u životu, na dan svog vjenčanja, 36 posto mladih osjeća se nervozno zato što će biti u centru svih fotoaparata.

Uprkos tome što su najviše nesigurne upravo zbog svog osmijeha, istraživanje koje je sproveo proizvođač paste za zube Macleans otkriva da muškarce na ženama prvo privuče osmijeh.

Kako bi žene na slikama izgledale kao da imaju puno samopouzdanja, fotograf slavnih Daniel Kenedi, koji je fotografisao Anđelinu Džoli i druge, nudi nekoliko savjeta.

Pokušajte uživati u snimanju. Prirodan osmijeh i oči atraktivniji su nego glumljeni. Bradu spustite dolje, a pogled dignite gore i gledajte kroz trepavice, na taj način će vaše lice izgledati mršavije, a kosti lica izraženije.

Ne zaboravite sjaj za usne. Bilo ono u trendu ili ne, vaša usta će učiniti punijima i zdravijima.

Bonus video: