Transkripti razgovora braće Šarić: Duško, brate, imamo dolje velike gubitke

U sudnici su preslušavani i razgovori optuženog Duška Šarića sa odbjeglim Pljevljakom Goranom Sokovićem
761 pregleda 0 komentar(a)
Duško Šarić suđenje BP, Foto: Viši sud Bijelo Polje
Duško Šarić suđenje BP, Foto: Viši sud Bijelo Polje
Ažurirano: 21.07.2011. 08:30h

“Šta radiš brate?”, pitao je optuženi Duško Šarić brata Darka dan nakon što je policija u Milanu 19. januara 2009. godine kod dvojice optuženih članova grupe zaplijenila 225 kilograma kokaina.

"Ništa, nervozan sam", odgovorio je Darko, a potom je Duško pitao zbog čega.

"Duško, brate, imamo velike gubitke. Veliki su gubici dolje, veliki", odgovorio je Darko, a ovaj dosta nerazgovijetan razgovor čuo se juče u sudnici bjelopoljskog Višeg suda, gdje je preslušavana telefonska komunikacija braće Šarić i ostalih članova optužene narko-organizacije, koje je policija u Italiji "uhvatila" mjerama tajnog nadzora.

Osim razgovora dva brata, u sudnici su preslušavani i razgovori optuženog Duška Šarića sa odbjeglim Pljevljakom Goranom Sokovićem.

U tom razgovoru od 20. januara Soković obavještava mlađeg Šarića da je mnogo nervozan zbog posla, a na to Duško samo kratko kaže:

"A, aaa da znam...čuo sam", a potom je prebacio razgovor na neke druge, za proces, nevažne teme.

U sudnici je vijeće sudije Šefkije Đeševića slušalo i razgovore optuženih članova grupe u Italiji, koji se među sobom pitaju gdje su i zašto im se ne javljaju Milorad Stijepović i Jan Prosek, koji je trebalo da već iz kuće u Milanu predaju "balone".

Dosta "živa" komunikacija između organizatora i članova grupe traje dva dana - 20. i 21. januara 2009. godine, a sve prestaje kada su shvatili da je kokain "pao" u Milanu.

Ovi razgovori obilježili su treći dan suđenja Pljevljacima Dušku M. Šariću (33) i Jovici S. Lončaru (49), pred specijalnim vijećem bjelopoljskog Višeg suda.

Prije početka slušanja tih telefonskih razgovora, Šarićev advokatski tim, koji čine Sead Spahović, Vladimir Janković i Kasim Dizdarević, usprotivili su se izvođenju tih dokaza smatrajući ih "protivzakonitim".

Oni su naveli da, ukoliko se bude izvodio taj dokaz "njihov klijent Duško Šarić se neće izjašnjavati".

Advokat Janković je iznio da odbrana osporava zahtjev za izvođenje dokaza koje sud sprovodi po predlogu tužilaštva, a koji se odnose na “presretnute i snimljene” telefonske razgovore čija se imena pominju u optužnici.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: