Izložba slika Darka Đurovića: Pogled kroz dugu

Darko Đurović je rođen 1982. u Podgorici. Završio je Srednju likovnu školu „Petar Lubarda“ na Cetinju i Akademiju likovnih umjetnosti u Trebinju u klasi profesora Marka Musovića.
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.07.2011. 13:13h

“Pogled kroz dugu”, izložba radova Darka Đurovića biće otvorena sjutra veče u 20 sati u galeriji “Centar” u Podgorici.

Postavku “Pogled kroz dugu” čini 20-tak radova iz novijeg perioda.

U katalogu koji prati izložbu, umjetnik je o iracionalnom ponašanju čovjeka, između ostalog, zapisao:

“Svijet je specifikum, jedinstven, neponovljiv, orginalan. Ono što je orginalno mora biti savršeno jer nastaje po pravilima natprirodne logike, vanredne logike, posebne logike, ono je rijetkost. Vanredna logika uzima marginalne standarde u odnosu na one koji su u fokusu. Na dalje, svijet sobom čini invizibiliju (nedjeljive elemente). U odnosu na prethodno iracionalno ponašanje je paralelnost: specifikum, jedinstvenost, neponovljivost, originalnost, vanredna logičnost koja uzima marginalne standarde (vrijednosti) u odnosu na fokusirane.“

Darko Đurović je rođen 1982. u Podgorici. Završio je Srednju likovnu školu „Petar Lubarda“ na Cetinju i Akademiju likovnih umjetnosti u Trebinju u klasi profesora Marka Musovića. Član je ULUCG od 2006. godine.

Živi i stvara u Podgorici. Izlagao je samostalno u Podgorici, Kotoru i Baru a učestvovao je na kolektivnim izložbama u Crnoj Gori kao i u Sarajevu, Zagrebu, Skoplju.

Bonus video: