Počinje Međunarodni sajam knjiga u Herceg Novom

Sajam koji će trajati do 28. jula otvorit će dr. Andrej Bičkov, a na svečenosti upriličenoj tim povodom nastupiće Akademski hor “Collegium musicum” kojim će dirigovati Darinka Matić Marović
62 pregleda 0 komentar(a)
knjige, trg od knjige, Foto: Montenegro.com
knjige, trg od knjige, Foto: Montenegro.com
Ažurirano: 20.07.2011. 13:26h

Međunarodni hercegnovski sajam knjiga “Trg od knjige 2011” počinje 21. jula u 21 sat pod motom “Knjiga knjigu otvara”, i okupiće oko 50 izdavača.

Sajam koji će trajati do 28. jula otvorit će dr. Andrej Bičkov, a na svečenosti upriličenoj tim povodom nastupiće Akademski hor “Collegium musicum” kojim će dirigovati Darinka Matić Marović.

U prvom programu “Trga od knjige” biće predstavljen roman “Dipendra” Andreja Bičkova, o kome će govoriti autor, knjževni kritičar Gojko Božović i prevodilac Ljubinka Milinčić.

Program “Potreba za pričom i pričanjem ostaje, a priča teče i dalje i pričanju kraja nema” održaće se u petak veče u čast Ivu Andriću i 50-godišnjice dodjele Nobelove nagrade. Isto veče biće predstavljen “Dan i nešto od noći” Dragiše Kalezića i sabrana djela Kazimira Maljeviča “Bog nije zbačen”.

Do kraja manifestacije biće organizovan program “Tu sam, u tami” omaž pjesniku Novici Tadiću, predstavljnje knjige “Očima psihijatra” Dušana Kecmanovića, “Njegoševo pjesništvo” Mila Lompara, “Molitva za mamu” Moša Odalovića i “Pet duvanskih čuda” Zorana Živkovića.

Prodajni dio Sajma biće otvoren svake večeri od 19 sati do ponoći na platou pored Biblioteke, na ulazu na Belavistu sa Karače, na vrhu stepeništa Marka Vojnovića.

Svi zainteresovani izdavači moći će da predstave svoja najznačajnija djela na pres promocijama u čitaonici Gradske biblioteke. “Hercegnovski sajam ostaje prostor susretanja i prožimanja svih koji su vezani za knjigu” kazali su organizatori.

Bonus video: