Foto-robot ubice Ljuba Jovanovića: Javite ako poznajete ovog mladića

Jovanović je ubijen na Cetinju, tokom pokušaja razbojništva u kazinu Lutrija
259 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.07.2011. 18:19h

“Ubica košarkaša Ljuba Jovanovića je visok 175 centimetara i star je do 25 godina, ima svijetlu kosu, oči i ten i srednje je razvijene građe i najvjerovatnije je sa Cetinja”, kazao je danas rukovodilac kriminalističke policije podgoričke policije Siniša Stojković, prezentujući medijima foto-robot osumnjičenog.

Stojković je pozvao Cetinjane ali i sve druge građane Crne Gore da pomognu u rješavanju ovog zločina i pojasnio da svi oni kojima slika foto-robota liči na nekog nekda pozove policiju na brojeve telefona 122 sa mobilnih mreža ili 020/242-015 i 041/231 - 007.

“Naglašavam da će svaka prijava biti apsolutno anonimna, tako da oni koji butu pozvali broj dežurne službe policije nijesu u obavezi da ostavljaju svoje podatke, osim ako to ne žele.

Stojković je pojasnio da je foto-robot mogućeg ubice napravljen na osnovu izjava Cetinjana, koji su u noći ubistva vidjeli osumnjičenog. On je nagalsio da je veliki broj Cetinjana od 30. juna kada je u kazinu “Lutrije Crne Gore” usmrćen košarkaški kapiten B reprezentacije Crne Gore, bio na raspolaganju policiji da se ovo ubistvo rasvijetli.

“Nesporna je bila želja Cetinjana da pomognu policiji u rješavanju, ali je ovo još jedan naš apel svima da nam pomognu kako bi se pronašao izvršilac ovog teškog ubistva”, naveo je Stjković.

Sklonio se od kiše i stradao

Košarkaš Ljubo Jovanović bio je slučajna žrtva teškog razbojništva u kazinu u centru Cetinja, kada se nakon šetnje sa drugom iz reprezentacije sklonio od kiše. Dok su bili u kazinu maskirani razbojnik naoružan pištoljem je “upao” u kazino tražeći novac, a potom je, vjerovatno, u strahu od krupnog košarkaša ispalio smrtonosni hitac. Nakon što je ubio košarkaša, ubica je iz pulta uzeo nekoliko stotina eura i pobjegao...

Policiji u rasvjetljavanju ovog ubistva nijesu pomogle brojne kamere sa pošte i banaka u Bajovoj i Njegoševoj ulici na Cetinju, jer video zapisi “hvataju” samo metar ispred tih objekata.

Upravo zbog tih teškoća u radu policije Stojković je pozvao nadležne u Agenciji za zašitu podataka da preispitaju odluku da se vlasnicima objekata dozvoljava samo snimanje u malom dijelu ispred banke, radnje...

“Pa u Londonu kada izađete na ulicu snimi vas neka od kamera bar sedam puta, nemojte mi reći da se privatnost građana na Cetinju ili Podgorici narušava time što kamere neće biti postavljene da snime veću površinu.

To, čini mi se ne narušava privatnost, a nama može da pomogne u rasvjetljavanju teških djela”, rekao je Stojković i naglasio da bi ubistvo Jovanovića bilo riješeno za nekoliko sati da su kamere mogle da snimaju ulice u centru grada.

Galerija

Bonus video: