Domagoj Pauković pobjednik Gitar Festa

Pauković je nagrađen gitarom "Andrea Marvi", vrijednom 7.000 eura i organizacijom četiri konceta u Crnoj Gori i okruženju
89 pregleda 0 komentar(a)
Domagoj Paukovic iz Rijeke pobjednik Gitar festa, Foto: Željko Šapurić
Domagoj Paukovic iz Rijeke pobjednik Gitar festa, Foto: Željko Šapurić
Ažurirano: 19.07.2011. 12:47h

Domagoj Pauković pobjednik je šestog Međunarodnog Guitar Festa, odlučio je žiri u sastavu Grejem Divajn, Goran Krivokapić, Andreas Marvi, Vojislav Ivanović, Goran Perišić, Ištvan Rener i Danijel Cerović.

On je student specijalističkih studija zagrebačke Muzičke akademije, u klasi profesora Renera, a osvajač je brojnih međunarodnih nagrada, saopšteno je iz organizacionog odbora fastivala.

Puković je, u finalu nastupio pored sugrađanina Antuna Ivekovića i Beograđanina Miloša Vukićević.

Nagrađen je gitarom "Andrea Marvi", vrijednom 7.000 eura i organizacijom četiri konceta u Crnoj Gori i okruženju.

Festival je završen sinoć, ispred Gradske kuće, nastupima "Levante dua" - Vojislava Ivanovića i Aleksandre Lazarević iz Bosne i Hercegovine i koncertom flamenko trija Huana Karlosa Gomeza iz Španije.

Flamenko je bio predviđen za danas, ali je nastup pomjeren zbog najavljenog nevremena.

"Imali smo spektakl, kao i na kraju svakog festivala, kada smo u prilici da vidimo i čujemo najbolje flamenko izvođače", kazao je Danijel Cerović, umjetnički direktor smotre.

On je dodao da je u takmičarskom, koncertnom i pedagoškom dijelu gitarske fešte, od početka jula, učestvovalo oko 60 gitarista, od kojih su većina eminentni umjetnici.

Bonus video: