Kamera ANB-a "upecala" siluetu osobe koja je zapalila kola Vijesti

Kamera ANB-a "uhvatila" je u kadar jednog od dvojice osumnjičenih, koji je sa kesom u ruci trčao ka kafeteriji "Maestro"
0 komentar(a)
vozila Vijesti, Foto: Savo Prelević
vozila Vijesti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.07.2011. 08:56h

Podgorička policija ni nakon pet dana nije uspjela da uđe u trag, najverovatnije, dvojici osoba, koje su 14. jula zapalile dva distributivna vozila "Vijesti", parkirana preko puta zgrade Agencije za nacionalnu bezbjednost, na Bulevaru revolucije.

Policijski tim proteklih dana izuzeo je 20-ak video-zapisa skinutih sa kamera okolnih objekata, ali i benzinskih pumpi, kako bi sa što većom preciznošću došli do izgleda dvojice vandala.

Za sada nije poznato da li će od pomoći biti snimci skinuti sa kamere Podgoričke banke, koja se nalazi na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog

Kamera ANB-a "uhvatila" je u kadar jednog od dvojice osumnjičenih, koji je sa kesom u ruci trčao ka kafeteriji "Maestro". Na tom snimku, iz daleka se vidi samo silueta muškarca, ali i druge karakteristike, koje bi pomogle inspektorima u otkrivanju njegovog identiteta.

Policija sumnja da je ovaj počinilac pobjegao prema školi "Maksim Gorki", odakle mu se gubi trag. Kamera te škole, nije snimila bjegunca, jer kako objašnjavaju u policiji, podešena je tako da snima samo ulaz u školsku zgradu.

Za sada nije poznato da li će od pomoći biti snimci skinuti sa kamere Podgoričke banke, koja se nalazi na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, koji su policiji dostavljeni juče i još nijesu pregledani.

Policija je na osnovu video-zapisa pokušala da otkrije putanju i drugog bjegunca, ali bezuspješno. On je, neposredno pošto je benzinom iz specijalne kese, najvjerovatnije kupljenim na jednoj od benzinskih pumpi, polio jedan od dva uništena "pikapa", a onda zapalio vatru i pobjegao u pravcu Sportskog centra "Morača".

"Ukoliko se ova dva lika pojave i na nekom od snimaka, izuzetih sa podgoričkih pumpi, onda bi se moglo osnovano sumnjati da su to dvojica osumnjičenih"

U policiji vjeruju da bi im od najveće koristi mogao biti video-zapis iz prodavnice "Lida" koja se nalazi u blizini. Neposredno poslije paljenja auta “Vijesti”, jedna od kamera sa te radnje "uhvatila" je u kupovini dvojicu sumnjivaca, koje policija pokušava da identifikuje, sumnjajući "da su baš oni zapalili vozila".

"Ukoliko se ova dva lika pojave i na nekom od snimaka, izuzetih sa podgoričkih pumpi, onda bi se moglo osnovano sumnjati da su to dvojica osumnjičenih", kazao je jedan od sagovornika, objašnjavajući da su inspektori počeli da kontrolišu sve te zapise, te da će taj posao potrajati nekoliko dana.

Osim toga, u zgradu policije posljednjih dana privođeno je više osoba na informativni razgovor, ali ni za jednu od njih nije bilo osnova za dalje zadržavanje i provjere.

"Odabir za ispitivanje tih osoba obavljen je na osnovu opisa fizičkih karateristika osumnjičenih, koje su uočili očevici. Riječ je o osobama koje žive u blizini mjesta incidenta, ali i onim sa kriminalnim dosijeima, koje odgovaraju opisu”, tvrdi jedan od sagovornika.

Spaljivanje službenih automobila samo je jedan u nizu pritisaka i pokušaja zastrašivanja, jer su u proteklih pet godina "Vijesti" više puta bile na udaru poznatih ili nepoznatih napadača. Iz policije, međutim, tvrde da će sve učiniti da do kraja rasvijetle ovaj slučaj - da otkriju izvršioce, ali i mogućeg nalogodavca...

Bonus video: