Još se ne zna kako je ubijen Nemanja Gazdić

Iako su Pljevljaci u ova dva dana prepričavali da je više mladića ispred diskoteke tuklo Gazdića, policija je za sada zaključila spisak osumnjičenih
683 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Gazdić sahrana, Foto: Goran Malidžan
Nemanja Gazdić sahrana, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 19.07.2011. 09:09h

Pljevljak Nemanja Gazdić, koji je prije dva dana podlegao povredama zadobijenim u tuči, ispred noćnog kluba Municipijum, juče je sahranjen na gradskom groblju u Pljevljima u prisustvu više hiljada građana, rodbine i prijatelja.

Nemanjini roditelji i brat, rodbina, prijatelji zauvijek su se oprostili od stasitog mladića, koji je tek nedavno napustio školsku klupu.

"Umjesto da slavimo tvoj odlazak na fakultet, mi se opraštamo od tebe. Bio si dobar drug i nikada te nećemo zaboraviti. Bio si rame za plakanje kad je bilo teško i najveći veseljak kad smo se veselili", govorili su Nemanjini drugovi, dok su plačući prolazili pored njegovog odra.

Na Nemanjinoj sahrani bili su i fudbaleri sa kojima je prošle godine igrao kao omladinac u fudbalskom klubu "Rudar".

Očevici kažu da je tuča trajala svega desetak sekundi, nakon čega su se osumnjičeni mladići razbježali, jer je ubrzo stigla interventna jedinica policije, koja je bila u blizini

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Gazdić je teško povrijeđen u tuči koja je uslijedila nakon svađe sa Milenkom Golubovićem (24), Stevanom Sokovićem (19) i maloljetnim O.G. i J.O.

Iako su Pljevljaci u ova dva dana prepričavali da je više mladića ispred diskoteke tuklo Gazdića, policija je za sada zaključila spisak osumnjičenih.

Sagovornik "Vijesti" iz policije naveo je da je nakon saslušanja dvadesetak očevidaca, utvrđeno da su samo Golubović, Soković i dvojica maloljetnika učestvovala u prebijanju devetnaestogodišnjaka.

Zločin se dogodio u subotu oko tri sata ujutro kada je nakon kratkotrajne svađe Gazdić, pretučen brutalnim udarcima pesnicama i nogama...

Prema informacijama "Vijesti", Gazdić je te noći sjedio u Municipijumu sa svojim drugovima, gdje je došlo do svađe sa maloljetnim O.G. i njegovim drugom Sokovićem, navodno, zbog djevojke koja se te noći dopala dvojici mladića.

"Koliko znam, ta devojka je simpatisala obojicu momaka, pa su oni došli u sukob", ispričao je Pljevljak, koji je te noći sa njima bio u diskoteci.

Nakon nekoliko razmijenjenih oštrih riječi, mladići su izašli napolje gdje su nastavili da se svađaju, a potom i fizički obračunavaju.

Maloljetni O.G. je potom pozvao svog brata Milenka koji je, istrčao ispred lokala, a kako je saopštila Uprava policije, on je tada Gazdiću zadao udarac otvorenom šakom, a potom i pesnicom. Od jakog udarca mladić je pao, a obdukcija će utvrditi da li je smrtonosan bio udarac ili udar glavom o pločnik.

"Ispred lokala u vrijeme tuče nalazilo se obezbjeđenje lokala, ali nije uspjelo da reaguje jer se sve munjevito desilo", naveo je Pljevljak.

Očevici kažu da je tuča trajala svega desetak sekundi, nakon čega su se osumnjičeni mladići razbježali, jer je ubrzo stigla interventna jedinica policije, koja je bila u blizini.

Policija je u besvjesnom stanju do bolnice prevezla teško povrijeđenog Gazdića, koji je prebačen u Klinički centar u Podgorici, gdje je i preminuo od posljedica tuče.

Snimak sa Municipijuma neupotrebljiv

U rasvjetljavanju ovog slučaja policiji nisu bile od pomoći kamere koje su se nalazile na ulazu ispred diskoteke Municipijum, jer su one namijenjene samo za dnevno snimanje.

Snimak uzet sa diskoteke, čiji je vlasnik optuženi Duško Šarić, tokom istrage tragedije pogledala je policija ali on nije bio od velike pomoći za rasvjetljavanje događaja.

"Snimak je praktično neupotrebljiv. Na njemu je sve mutno i teško se mogu razaznati likovi", kazao je "Vijestima" sagovornik iz pljevaljske policije.

Bonus video: