Ragbisti u subotu protiv Bugarske u Nikšiću

85 pregleda 1 komentar(a)
Danilo Ćeranić, Foto: Ragbi savez Crne Gore
Danilo Ćeranić, Foto: Ragbi savez Crne Gore
Ažurirano: 12.04.2018. 13:39h

Ragbi reprezentaciju Crne Gore u subotu u Nikšiću (12 sati), na stadionu Čelika, protiv Bugarske očekuje prvi meč u okviru 3. divizije Evropskog kupa nacija. Dvije nedjelje kasnije slijedi duel protiv Turske u Istanbulu. Najbolja od ove tri reprezentacije plasiraće se u viši rang evropskog takmičenja.

“Naporno smo radili u proteklom periodu kako bismo se što bolje spremili za mečeve u okviru Evropskog kupa nacija. Svjesni smo snage i višedecenijske tradicije naših protivnika kada je ragbi u pitanju, ali to će biti samo dodatan motiv mojim momcima da pruže maksimum i na dostojan način predstave svoju zemlju", rekao je selektor Danilo Ćeranić na današnjoj na konferenciji za novinare.

On je kazao da očekuje jake mečeve, bez obzira što ispred sebe imaju uigrane reprezentacije, sastavljene od iskusnih profesionalnih igrača.

“Od naša 23 igrača, koji su prijavljeni za mečeve protiv Bugarske i Turske, samo se nekolicina ragbijem bavi profesionalno. Ostatak tima čine igrači iz domaćih klubova, od kojih je najviše članova Nikšića. Ipak, iako nije riječ o profesionalnim igračima, oni su na svim testovima fizičke spremnosti pokazali izuzetno dobre rezultate, zahvaljujući čemu su u mogućnosti da se praktično ravnopravno suprotstave profesionalnim igračima”, rekao je Ćeranić.

Selektor reprezentacije je istakao da je ragbi u Crnoj Gori i dalje mlad sport, imajući u vidu da se organizovano igra tek od prije nekoliko godina.

“Mečevi sa jakim evropskim reprezentacijama, kakve su Bugarska i Turska, važni su i za sticanje iskustva kod mlađih igrača”, zaključio je Ćeranić.

Bonus video: