TREĆE POJAČANJE

Stigao Hrvat Raič

Raič, rođen u Sarajevu, igračku karijeru je započeo u Čapljini, u kojoj je igrao do 2005. godine, kada je stigao u zagrebačku Mladost.
0 komentar(a)
Ivan Raič, Foto: Www.cev.lu
Ivan Raič, Foto: Www.cev.lu
Ažurirano: 27.03.2019. 13:50h

Ivan Raič treće je pojačanje Budvanske rivijere u ovom prelaznom roku – hrvatski reprezentativac je sa Budvanima parafirao ugovor na jednu plus jednu godinu, potvrdio je „Vijestima“ Nenad Jovović, sportski direktor crnogorskog predstavnika u odbojkaškoj Ligi šampiona.

Ljevoruki 22-godišnji korektor, koji može da igra i na poziciji primača servisa, finiš protekle sezone proveo je u italijanskoj A2 ligi, u ekipi Pineta, zajedno sa Bugarinom Stefanovim, članom Budvanske rivijere u sezoni kada je osvojeno treće mjesto u CEV kupu. Raič je, zapravo, bio igrač vicešampiona Italije Kunea, koji ga je uoči početka protekle sezone prvo pozajmio grčkom Etnikosu, a finiš sezone je dočekao u Pinetu, koji je na kraju ispao iz A2 lige...

„S obzirom da je bio pod ugovorom, Kuneu ćemo morati da platimo određeno obeštećenje. Dolaskom Raiča kompletira se mlada, vjerujemo i kvalitetna ekipa. Sada je prioritet da popunimo prazninu na poziciji srednjeg blokera. Vjerujem da ćemo i to brzo riješiti“, kazao je Jovović.

Raič, rođen u Sarajevu, igračku karijeru je započeo u Čapljini, u kojoj je igrao do 2005. godine, kada je stigao u zagrebačku Mladost. U Zagrebu je proveo pet sezona, a 2010. godine je sa ekipom Mladosti, koju je vodio bivši selektor Crne Gore Rade Malević, stigao do finala Čelendž kupa, gdje je hrvatski šampion poražen od Peruđe (Italija).

Zahvaljući partijama u Mladosti, Raič je skrenuo pažnju na sebe, a prošlog ljeta je najbrži bio tadašnji prvak Kuneo, koji ga je, međutim, odmah proslijedio na kaljenje u Etnikos. Finiš sezone je, međutim, dočekao u Pinetu, gdje je na četiri utakimice, koliko ih je odigrao, imao učinak od ukupno 45 poena.

Prije Raiča, Budvane su pojačali jedino libero Ivan Rašović iz Budućnosti i Nemanja Stevanović iz kragujevačkog Radničkog.

Od igrača koji su nosili dres Budvanske rivijere prošle sezone klub su napustili Konstantin Čupković (prešao u Belhatov), Aleksandar Šafranovič (Unterhahing, Njemačka), Balša Radunović (Segrate, Italija), Nikola Renovica (Bul, Njemačka), Edin Musabegović (Katar) i Poej (Gasprom, Rusija), a ugovori su istekli i Milanu Markoviću, Sebastijanu Škorcu, Veljku Petkoviću i Milanu Jurišiću.