Podgorica: Oduzeto naoružanje i "Hamer"; jedna osoba uhapšena

Vozilo kojim je upravljao Podgoričanin N.S. (24) je privremeno oduzeto zbog sumnje da ga je u prethodnom periodu koristilo više bezbjednosno interesantnih osoba
86 pregleda 5 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.04.2018. 13:19h

Podgoričanin B.K. (46) uhapšen je danas nakon što je pretresom njegove kuće u Podgorici nađeno i oduzeto oružje, municija, eksplozivna sredstva i materije.

"Prilikom izvršenog pretresa porodične kuće, pronađene su lovačka puška marke „Bajkal“, kalibra 12 gax3, i malokalibarska puška marke „Brno“, sa optičkim nišanom, za koje ovo lice ima izdat oružni list, ali ih nije skladištilo shodno Zakonu o oružju. Daljim pretresom pomoćnih objekata pronađeni su: 73 elektronske detonatorske kapisle, sporogoreći štapin dužine 11,30 metra, redenik – opasač sa 26 metaka lovačke municije i sedam metaka lovačke municije u ilegalnom posjedu", saopšteno je iz Uprave policije.

Navedeni predmeti su, dodaju iz policije, izuzeti sa lica mjesta, a tužilac se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. B.K. je po nalogu tužioca uhapšen i biće, uz krivičnu prijavu, sproveden tužiocu, zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Osim toga, službenici CB Podgorica su izvršili kontrolu terenskog vozila marke „Hummer“ (Hamer), podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao N.S. (24) iz Podgorice.

Kako navode iz policije, pomenuto vozilo je privremeno oduzeto zbog daljih provjera, zbog sumnje da ga je u prethodnom periodu koristilo više bezbjednosno interesantnih osoba.

Bonus video: