Još večeras učinite ga boljim ljubavnikom

Uvijek vodite ljubav u isto vrijeme? Znate šta slijedi u subotu u 22 sata. Oprezno mu recite da se ne osjećate seksi u to vrijeme, ali napomenite da biste vrlo rado to radili u bilo koje drugo doba dana.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2011. 13:13h

Vi ga volite, ali vam neke sitnice u krevetu smetaju. Vaš seksualni život je postao predvidljiv. Evo nekoliko savjeta kako da možete učiniti boljim ljubavnikom, a da mu ne povrijedite ego.

Porazgovarajte, ali ne u krevetu

Spomenite ono što vas muči, ono što biste htjeli promijeniti, ali ne u spavaćoj sobi, preporučuje Gail Veit, seksualni terapeut i profesorica psihijatrije na Univerzitetu Kalifornija. 'Takve razgovore bolje je odvojiti od seksualnih situacija i zadržati pozitivan kontekst.' Veit preporučuje da ga pitate šta bi on htio poboljšati, nakon čega ćete otvoriti prostor za izražavanje svojih želja, prenosi net.hr.

Budite spontaniji

Uvijek vodite ljubav u isto vrijeme? Znate šta slijedi u subotu u 22 sata. Oprezno mu recite da se ne osjećate seksi u to vrijeme, ali napomenite da biste vrlo rado to radili u bilo koje drugo doba dana. Bitno je i da ne zvuči kao odbacivanje, stoga nemojte samo reći ne, nego ponudite alternativu. 'A sutra ujutro, dok djeca još spavaju?' Plan je promijeniti rutinu, a ne odbiti ga.

Dragi, malo uspori

Voli sve obaviti na brzinu i zaspati. U današnje vrijeme svi smo ubrzani, ali ako baš imate potrebu reći mu da uspori, radije mu to pokažete. Ako kroz predigru samo 'protrči', preuzmite stvar u svoje ruke i usporite. Ako opet ubrza, vi opet usporite – nakon nekoliko puta će shvatiti.

Ne sviđa vam se što radi? Preuzmite kontrolu

Ako vas ne dodiruje gdje bi trebao ili stalno radi jedno te isto, uzmite njegovu ruku i vodite ga do željnog mjesta. I malo ohrabrenja će dobro doći. 'Ovo je još jedno područje gdje je potrebno pozitivno ohrabrenje', kaže Veit, dodajući da niko ne voli da misli kako u krevetu nešto pogrešno radi. Žene često očekuju da muževi instinktivno znaju šta treba da rade, ali niko ne može čitati misli, pa mu s vremena na vrijeme i napomenite šta želite.

Druga runda

Jesu li vam pjesme o cjelonoćnom vođenju ljubavi smiješne? Ako vaš partner ne može izdržati dugo, neka vam prva runda bude kratka, a druga neka potraje. Još će se oporavljati od prve i trebaće mu više vremena da dođe do vrhunca. Ili, masturbirajte istovremeno, što će sigurno biti uzbudljivo i oraspoložiti vas za drugu rundu. Više nećete pored sebe imati 'muškarca od dvije minute'.

Isti položaj – dosada

Misionarska poza često dosadi vrlo brzo. Začinite seks mijenjanjem poza i mjesta. Nije vam dovoljno? Igrajte zajedno seksi igrice ili svakoga dana isprobajte neku novu pozu.

Preumoran je? Motivišite ga!

Nije ni čudo da nakon napornog dana spokojno zahrče čim legne. Ako vaš pokušaj maženja završi riječima 'umoran sam', dajte mu više vremena da se odmori kad dođe kući nakon posla. Upalite mu TV i pustite ga. Ili predložite samo petominutno maženje i ljubljenje prije spavanja. Najvjerovatnije neće ostati samo na tome.

Bonus video: