Viši sud raspisao naredbu za potjernicu za Mirjanom Marović

Na narednom glavnom pretresu 6. septembra policija će prinudno dovesti Mirjanu Marović, inače bliskog srodnika Svetozara Marovića potpredsjednika DPS-a
64 pregleda 0 komentar(a)
vIŠI SUD, Foto: Boris Pejović
vIŠI SUD, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.07.2011. 12:13h

Na suđenju u Višem sudu u Podgorici optuženima u predmetu transformacija AMD Budva, nije se pojavila svjedokinja Mirjana Marović iz Budve, načelnik Uprave za nekretnine područne jedinice Budva.

Sudija koja vodi slučaj Milenka Žižić, donijela je naredbu za raspisivanje potjernice, tako da će na narednom glavnom pretresu 6. septembra policija prinudno dovesti Mirjanu Marović, inače bliskog srodnika Svetozara Marovića potpredsjednika DPS-a.

Prema optužnici Ante N. Deloik, Igor V. Trnski, Stevica M. Dragović zaposlen u Zavodu za izgradnju Budve, Milić S. Vlahović, Marko S. Vujović (28), Svetlana S. Dragović, Slobodan R. Pima, Srđan S. Stojanović, Bojan R. Karadžić i Biserka 0. Bojić izvršili su krivično djelo "zloupotreba ovlašćenja u privredi u pokušaju, a Dragović isto krivično djelo u podstrekavanju".

U optužnici se između ostalog navodi da su u prvoj polovini 2007. pa do 31. marta 2010. u Budvi i Cetinju, po dogovoru, okrivljeni Deloik kao osnivač NVO AMD Budva, koje je nastalo transformacijom društvenog preduzeća AMD Budva, okrivljeni Vlahović, Bojić, kao osnivači navedenog NVO AMD Budva, te Trski, umišljajno podstreknuti od Dragović Stevice, u namjeri da pribave korist za pravno lice doo AMD Budva, nastalo transformacijom NVO AMD Budva, grabo povrijedili ovlašćenja u pogledu upravljanja državnom imovinom nad kojom je u Upravi za nekretnine Područnoj jedinici Budva pravo korišćenja upisano na preduzeće AMD Budva.

Bonus video: